Af Bo Poulsen - 31/01-14 23:17

Formandsfavoritter i SF: Vi bliver i partietFormandsfavoritter i SF: Vi bliver i partiet

Jonas Dahl (SF) og Pia Olsen Dyhr (SF) understreger fredag, at de ikke har nogen plan om at forlade partiet.

storybild

- SF skal fortsat være et parti, hvor der er plads til dygtige folk, der vil reel forandring i DK. Folk der ikke bare vil protesten. Jeg bliver, skriver Pia Olsen Dyhr fredag. (Billede: Polfoto)

Efter at afgående miljøminister Ida Auken fredag har meddelt, at hun går over til De Radikale, understreger både Jonas Dahl (SF) og Pia Olsen Dyhr (SF), at de har tænkt sig at blive i SF.

Danskerne til Ida: Du er ikke værdig til at bære dit navn
Danskerne til Ida: Du er ikke værdig til at bære dit navn

- Ked af at miste gode kolleger som Ida Auken og Astrid Krag i SF. Tak for mange gode år og timer sammen, jeg vil savne jer. Men jeg bliver hos SF og vil bidrage til at bygge partiet op på ny, skriver afgående skatteminister Jonas Dahl på Twitter.

Torsdag valgte også afgående sundhedsminister Astrid Krag at forlade partiet. Hun har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

- Ked af det. Frustreret og træt. Jeg vil savne Ida og Astrid i SF. De er dygtige politikere begge to, skriver Pia Olsen Dyhr på Facebook.

De Radikale byder Ida velkommen!
De Radikale byder Ida velkommen!

- SF skal fortsat være et parti, hvor der er plads til dygtige folk, der vil reel forandring i DK. Folk der ikke bare vil protesten. Jeg bliver, skriver hun.

Netop afgående transportminister Pia Olsen Dyhr og afgående skatteminister Jonas Dahl ses af mange som favoritter til at overtage formandsposten i partiet.

Indtil videre har Pia Olsen Dyhr ikke villet svare på, om hun har tænkt sig at stille op, mens Jonas Dahl har meddelt, at hans "overvejelser ikke er tilendebragt."

Kommentator om Auken-farvel: Man kan ikke gradbøje kaos
Kommentator om Auken-farvel: Man kan ikke gradbøje kaos

På et ekstraordinært landsmøde den første weekend i marts vælger SF ny formand. Kandidaterne bliver offentliggjort den 14. februar, men hidtil har ingen meldt sig.

For rullende kameraer kollapsede SF, da afgående formand Annette Vilhelmsen trak partiet ud af regeringen torsdag middag. Forinden havde flere fremtrædende folk enten trukket sig fra deres poster eller bebudet boykot af regeringens politik i fuld offentlighed.

Margrete Auken raser over Idas partihop
Margrete Auken raser over Idas partihop

Striden handlede om salget af en del af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx