Af - 13/06-15 15:42

Wilders-arrangement forløb uden problemerWilders-arrangement forløb uden problemer

Politiet var mødt massivt op til meget omtalt Geert Wilders-arrangement ved Folkemødet på Bornholm.

Politiet var på pletten i Allinge, da Gert Wilders holdt tale ved Folkemødet. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En meget lille aula på Kongeskærskolen i Allinge var lørdag rammen om det meget omtalte arrangementet med den hollandske islamkritiker Geert Wilders og den danske journalist Flemming Rose på Folkemødet på Bornholm.

Politiet var mødt massivt op med langt over 50 betjente for at passe på de to herrer, som til dagligt må leve med dødstrusler. Men alt foregik stille og roligt uden den store dramatik.

Kø for at komme ind til Wilders: - Vi vil se, hvad han er for én
Kø for at komme ind til Wilders: - Vi vil se, hvad han er for én

Wilders og Rose skulle debattere ytringsfrihed og demokrati, som de ser meget forskelligt på.

Den prominente gæst fra Holland, som de fleste var kommet for at se, indledte sin tale med ordene: "Jeg elsker Danmark. Jeg ved, at ikke alle danskere elsker mig".

Wilders, der er medlem af det hollandske parlament, mener blandt andet, at Koranen bør forbydes, men han slog fast, at han ikke er mod muslimer.

- Minoriteten af muslimerne er skyld i den vold, der er, ikke majoriteten. Men det er majoriteten af muslimerne, som tillader, at volden finder sted.

- Demonstrerer majoriteten mod volden? Nej, lyder det fra Wilders og sammenligner det med nazisterne fra Anden Verdenskrig:

TV: Wilders-besøg forskanset bag massiv sikkerhed
TV: Wilders-besøg forskanset bag massiv sikkerhed

- Det er ubehageligt at tale om, men husk, at det kun var minoriteten af tyskerne, som begik de frygtelige forbrydelser. Men majoriteten tillod, at det skete. Var alle tyskere dårlige mennesker på grund af det? Nej. Det samme gælder for muslimerne.

Flemming Rose, der har måttet leve med dødstrusler, siden han i 2005 var idémanden bag Jyllands-Postens karikaturtegninger af profeten Muhammed, mener, at Wilders modsiger sig selv.

- Vi skal også kunne leve med det, vi ikke kan lide. Det betyder blandt andet, at vi ikke til muslimerne kan sige, at de ikke må bygge en moské, siger Flemming Rose med adresse til Wilders.

Under sit ophold på Bornholm var Wilders gemt væk i et hemmeligt hus på øen, hvor han blev bevogtet massivt - ifølge Wilders selv blandt andet af den danske flåde.

Men selve arrangementet foregik altså uden dramatisk. Små 100 mennesker var proppet ind i den alt for lille aula.

Debatten var af sikkerhedsårsager flyttet til skolen fra det telt, den oprindeligt var planlagt til.

Terrorekspert: Wilders-besøg gør folkefesten på Bornholm til et Fort Knox
Terrorekspert: Wilders-besøg gør folkefesten på Bornholm til et Fort Knox

Samtidig med debatarrangementet bevægede en mindre demonstration sig forbi ude på vejen.

Niels Kjærsgård fra Stenløse var en af tilskuerne til arrangementet på skolen. Han fandt debatten interessant.

- Det var ærgerligt, at debatten ikke varede mere end en time. Det er vigtigt med denne diskussion om ytringsfriheden, og hvordan vi ser på den. Arrangementer som disse hører med til Folkemødet, selvom der har været kritik om det, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx