Af - 13/10-14 16:27

Sager om dyreplageri tager over et årSager om dyreplageri tager over et år

Det tager i snit 405 dage før, der falder dom i sager om brud på dyreværnsloven. DF og V vil have max-grænse, så dyreplagere kan stoppes.

storybild

En fåreavler i Nordsjælland fik lov til at fortsætte med at have får trods en stribe politianmeldelser og en dom i byretten. I juni fradømte landsretten ham at have får. (Billede: Dyrenes Bekyttelse)

Dyreplagere skal dømmes inden for fire måneder og politiet skal straks tage dyrene fra personer sigtet for dyremishandling, og opbevare dem til der er faldet dom. Sådan lyder et nyt forslag fra Dansk Folkeparti.

En opgørelse fra Justitsministeriet og Politiets sagsstyringssystem viser, at det i 2013 tog i gennemsnit 402 dage fra en person blev anmeldt for dyremishandling til der faldt dom i sagen. De 349 dage gik fra sigtelse til en dommer frikendte folk eller tog retten til at have dyr fra ejeren.

- Det her er levende væsener, derfor bør sagerne afgøres langt hurtigere. Samtidig bør politiet i langt højere grad tage dyr fra folk, mens sagen føres, siger Dennis Flydtkjær fra DF.

Han foreslår, at man indenfører samme regler som indenfor vold og voldtægtssager, hvor politi og domstole er forpligtiet til at afgøre sagen inden fire måneder. Venstre bakker op.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at sager tager så lang tid. Sådan en max-grænse støtter vi, siger Erling Bondersen, der samtidig kræver en redegørelse af justitsministeren.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse handler de fleste sager om psykisk syge landmænd og kæledyrsejere, der ikke længere magter at fodre dyret. Politiet har i loven mulighed for at tage dyr fra ejere, men gør det sjældent. siger Dyrenes Beskyttelse.

- Det piner mig, som dyrlæge, at dyr må lide så længe, fordi sagerne strækker sig så længe ud,

siger dyreværnschef Jens Svenningsen.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen er modstander af max-grænser i dyreværnssager.

- For så vil der bare være andre sager, der vil komme nederst i bunken, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx