Af - 30/11-15 17:46

Her er beviset: Kvinder elsker julen mere end mændHer er beviset: Kvinder elsker julen mere end mænd

Der er forskel på, hvad mænd og kvinder glæder sig til ved julen. Bliv klogere på mænd og kvinders julede forskelligheder og se, om du kan genkende tendenserne her.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se, hvad kønnene ønsker sig til jul. Kilde: Pricerunner.

Fra i morgen begynder den officielle nedtælling til juleaften, og selvom de fleste nok kan blive enige om, at både det at spise risengrød og få gaver er optur, er der også mange forskelle på mænd og kvinders julevaner, og hvad de værdsætter ved julen.

Det viser undersøgelsen "Julevaner 2015", der er udført af YouGov for Quick/Danske Spil. Her har 3010 danskere over 18 år har svaret på spørgsmål omkring julen.

Og det har resulteret i nogle interessante kønsforskelle.

For det første er der stor forskel på, hvor meget mænd og kvinder værdsætter selve julen.

43 procent af kvinderne svarer, at de "elsker jul", mens kun 22 procent af mændene har lyst til at løfte armene i glædesrus og danse støvledans, når julen nærmer sig.

TV: 7 helt skøre ting du kan købe til jul
TV: 7 helt skøre ting du kan købe til jul

Der er også delte meninger om, hvornår julen i det hele taget skal begynde.

Mens diverse supermarkeder tilsyneladende mener, den gerne må starte i slutningen af september, ville cirka hver syvende mand - 14 procent - ønske, at man først startede julen fra midten af december, i ugen op til juleaften eller måske endda ventede helt til lillejuleaften.

Det er stort set ingen kvinder enige i. Sølle fire procent af kvinderne synes, at man skal vente med at spille 'Last Christmas' og finde "den store kasse med julepynt" frem så sent.

TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial
TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial

Næsten halvdelen af kvinderne vil gerne have, julen starter første søndag i advent - og det er 41 procent af mændene trods alt også enige i.

Én ting er mænd og kvinderne dog enige om. Det, de glæder sig mest til ved julen er tid med familien. Det gælder for 67 procent af mændene og 71 procent af kvinderne.
Men der hører enigheden også op.

På andenpladsen over, hvad mændene glæder sig mest til er julemaden. Men hos kvinderne vinder kravlenisserne og glitterguirlanderne over flæskesteg og risalamande.

På kvindernes 2. plads over, hvad de glæder sig mest til kommer nemlig at "pynte op derhjemme" - mens julemaden "kun" kommer på tredjepladsen. Den glæder hver tredje kvinde sig til. Kun 13 procent af mændene svarer, at det er noget af det, de glæder sig mest til ved julen.

Gør en god gerning og kom gratis hjem til jul
Gør en god gerning og kom gratis hjem til jul

Endnu en ting kan mændene og kvinderne dog blive enige om. Godt en tredjedel af både kvinderne og mændene hader allermest det praktiske ved at afholde jul så som indkøb, rengøring og madlavning.

Også når det kommer til julegaveræset er der stor forskel på mænd og kvinder.

Mens én ud af fire mænd køber julegaverne de sidste to uger op til jul, gælder det kun for hver syvende kvinde. Faktisk går 16 procent af kvinderne allerede i gang med julegavekøbene i oktober og halvdelen har "tyvstartet" i november.

26 procent af mændene svarer da også, at noget af det, de hader mest ved julen er at købe julegaver mod kun 13 procent af kvinderne.

Her er løsningen til dig der ikke har tid til at købe julegaver i år
Her er løsningen til dig der ikke har tid til at købe julegaver i år


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx