Af Ritzau - 06/06-17 11:07; Opdateret: 06/06-17 12:34

Fører af dræbende vandscooter må blive i fængsletFører af dræbende vandscooter må blive i fængslet

En dommer i København har bestemt, at en 24-årig mand skal forblive varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

storybild

To amerikanske kvinder omkom ved en ulykke i Københavns havn den 6. maj. En 24-årig mand er fortsat fængslet i sagen. Her ses blomster lagt på Islands Brygge efter ulykken. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En 24-årig vandscooterfører, der er sigtet for at være skyld i to kvinders død, skal blive bag tremmer frem til den 28. juni.

Torsdag i sidste uge var der et retsmøde i Københavns Byret om, hvorvidt varetægtsfængslingen af manden skulle forlænges.

Han blev anholdt efter en dramatisk ulykke i havnen i København den 6. maj og fængslet ved et grundlovsforhør dagen efter.

- Han har fået sin varetægtsfængsling forlænget med yderligere fire uger, fortæller senioranklager Elisabeth Boserup fra Advokaturen for Særlov ved Københavns Politi.

18-årige Leah Bell fra Pomona College i Claremont, Californien, og 21-årige Linsey Malia fra Stonehill College i Easton, Massachusets, mistede livet, da deres båd blev påsejlet af en vandscooter.

Ulykken skete i Københavns havn ved Langebro, efter at en gruppe af vandscootere var sejlet nordpå fra havnen i Brøndby. Efter ulykken flygtede gruppen. De blev senere anholdt i havnen i Brøndby.

Syv mænd og en kvinde blev 7. maj fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret. Den 24-årige mand blev sigtet for uagtsomt manddrab og for at udsætte andres liv for fare, mens de øvrige blev sigtet for at udsætte andres liv for fare.

Kun den 24-årige blev fængslet. Og det skal han altså være et stykke tid endnu. Loven kræver, at retten mindst hver fjerde uge skal tage stilling til, om fængslingen skal fortsætte.

Ved torsdagens retsmøde tog den 24-årige forbehold for at kære rettens kendelse om fængsling til Østre Landsret.

Hans forsvarsadvokat, Jane Ranum, oplyser tirsdag til Ritzau, at hun ikke forventer, at sagen bliver kæret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx