Af Ritzau - 09/12-16 09:04; Opdateret: 09/12-16 10:50

Arbejdsgivere: Kort arbejdsuge gør danskerne fattigereArbejdsgivere: Kort arbejdsuge gør danskerne fattigere

Det vil have store konsekvenser at sænke arbejdstiden til 30 timer, mener underdirektør i Dansk Industri.

storybild

Dansk Industri mener, at Enhedslistens forslag om at korte arbejdsugen ned til 30 timer er en dårlig idé. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Enhedslistens forslag om at korte arbejdsugen ned til 30 timer bliver langt fra mødt med begejstring hos arbejdsgiverne i Dansk Industri.

Det fortæller underdirektør Steen Nielsen.

- Vi synes, det er et dårligt forslag, for hvis vi alle sammen sætter arbejdstiden ned, så skaber vi altså også mindre, og dermed vil vi gå hen og blive et fattigere samfund, end vi er i dag, siger han.

Han mener, at ideen om gradvist at sænke arbejdstiden vil betyde, at danskerne i fremtiden vil få sværere ved at holde fast i den levestandard, som de har i dag.

- Det er så først på sigt, at vi går hen og bliver fattigere. Det kommer ikke fra den ene dag til den anden, siger Steen Nielsen.

- Men i og med vi ikke får de lønstigninger, vi ellers kunne have fået, så ender vi med at kunne købe mindre for vores penge, end vi gør i dag.

Det samme siger Steen Bocian, der er cheføkonom i Dansk Erhverv. Han mener, at man bør overveje, om fordelene ved en kortere arbejdsuge er større end ulemperne.

- Alt kan jo lade sig gøre, hvis man vil, men der er nogle konsekvenser af at sætte arbejdstiden ned, siger han.

- Det er først og fremmest, at velstandsudviklingen i Danmark vil blive mindre, end i de lande vi omgiver os med.

Ifølge Enhedslisten skal forslaget bidrage til få flere i arbejde og sikre, at færre rammes af stress og nedslidning på arbejdsmarkedet.

Steen Nielsen mener dog ikke, at forslaget er svaret på nogle af disse problemer.

- Vi synes, at man skal lave en målrettet indsats for at forebygge og bekæmpe stress og nedslidning. Det vil sige, at man skal sætte ind i forhold til dem, der kommer ud for det, siger han.

- Det her forslag er jo ikke særlig målrettet, for det foreslår, at arbejdstiden sættes ned over for alle mennesker. Også dem der ikke er ramt af stress og nedslidning.

Han siger samtidig, at de mennesker, der ikke kan klare et job på fuld tid, allerede i dag har muligheden for at tage et deltidsjob. Derfor vil en kortere arbejdsuge ikke nødvendigvis få flere i arbejde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx