Af Bo Poulsen - 14/12-17 16:37

Fødevarestyrelsen slår alarm: Hundredvis af farlige juleænder stjåletFødevarestyrelsen slår alarm: Hundredvis af farlige juleænder stjålet

Fødevarestyrelsen advarer om, at hundredvis af beslaglagte fjerkræ er blevet stjålet.

storybild

Ved du noget om sagen? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Hvis du støder på et lidt for godt tilbud på din juleand eller gås, kan det godt være, at du lige skal tænke dig om en ekstra gang, inden du slår til.

Torsdag eftermiddag advarer Fødevarestyrelsen nemlig mod et større parti fjerkræ, som er blevet slagtet under 'uhumske' forhold.

I november beslaglagde Fødevarestyrelsens Rejsehold hundredvis af ænder, duer og gæs fra to virksomheder i Thy og på Fyn. Men nu er det ulovlige kød meldt stjålet, hvorfor myndighederne frygter, at det er blevet sat til salg på det sorte marked.

'De ulovlige fugle er pakket i almindelige fryseposer og uden korrekt mærkning. Jeg kan kun opfordre til, at man køber sin juleand hos en forhandler, man har tillid til. Der er risiko forbundet med at spise de ulovlige fugle,' siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold. Symptomer på fødevareforgiftning er typisk opkast, dårlig mave og feber.

Han opfordrer danskerne til at kontakte myndighederne, hvis de støder på et tilbud der er for godt til at være sandt.

Der blev sammenlagt beslaglagt 483 vildænder, 40 gæs, 33 agerhøns og 700 skovduer fra virksomheden på Fyn. Virksomheden i Thy fik beslaglagt 58 frosne ænder.

Du kan se billeder af dem her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mulig personpåkørsel: Flere toge...
bt.dk
Dansk landsholdsstjerne siger farvel:...
bt.dk
Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx