Af Lars Dinesen - 04/09-15 18:15

Nu får politifolk et nummer på uniformenNu får politifolk et nummer på uniformen

Til februar ventes alle betjente at have et nummer på uniformen, så det bliver lettere at identificere dem.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Til næste år bliver det lettere at klage over en politimand, som man mener har overtrådt reglerne.

I slutningen af februar ventes det nemlig, at alle uniformerede betjente har et nummer på uniformen, skriver Politiforbundet på sin hjemmeside.

Allerede sidste år blev det efter en anbefaling fra Politiforbundet og Rigspolitiet besluttet, at betjentene skal have et synligt nummer på uniformen.

Beslutningen blev truffet i kølvandet på flere klagesager, hvor myndighederne havde svært ved eller ikke kunne identificere de involverede betjente.

Efter terrorangreb: Regler for prøveløsladelser indskærpes
Efter terrorangreb: Regler for prøveløsladelser indskærpes

Politiforbundet var længe tøvende over for at indføre numre på uniformerne. Forbundet var bekymret for, at eksempelvis voldelige demonstranter kunne bruge nummeret til at udpege en konkret betjent, som de ville gå til angreb på.

Men sidste år anbefalede forbundet altså, at man indførte nummerordningen, selv om formanden, Claus Oxfeldt, påpegede, at der var tale om en bunden opgave.

- Og så har det været helt afgørende for os at sikre, at en markeringsordning ikke medfører risiko for øget chikane.

Efter terrorangreb: Regler for prøveløsladelser indskærpes
Efter terrorangreb: Regler for prøveløsladelser indskærpes

- Vores undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet i de lande, der allerede har en ordning, som svarer til det foreslåede, sagde han til Ritzau, da arbejdsgruppen sidste år afleverede sin anbefaling til justitsministeren.

For at sikre betjentene mod chikane bliver numrene fastgjort til uniformen med velcro, så de kan skiftes, hvis en betjent oplever chikane eller sendes ud til en ekstraordinær situation.

Betjente har visiteret tusinder uden resultat
Betjente har visiteret tusinder uden resultat

Nummeret vil bestå af et A efterfulgt af fire cifre. Det skal bæres på højre side af brystet, men i første omgang bliver det placeret på skulderstroppen.

I løbet af de næste tre til fem år vil nummeret så blive flyttet til sin rette plads efterhånden som uniformerne udskiftes.

LÆS OGSÅ: Kvindelig bilist taget med enorm promille: Jeg er ædru

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx