Af - 09/02-14 17:40; Opdateret: 09/02-14 17:54

Kommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nuKommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nu

Hvis SF-formandskandidat Pia Olsen Dyhr ikke formår at samle partiets venstre- og højrefløj, kan partiet kollapse, siger ekspert.

storybild

Pia Olsen Dyhr er indtil nu den eneste, der ønsker at være SF's nye formand. Udgangspunktet er et parti i opløsning og vælgermålinger, der nærmer sig spærregrænsen med stormskridt. (Billede: polfoto/arkiv)

Det folkesocialistiske kaos sender nu SF ned mod spærregrænsen med truende hast. SF står til historisk lave 2,4 procent af stemmerne. Det viser en vælgermåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau. Målingen er foretaget i perioden 3.9- februar og overlapper dermed Pia Olsens Dyhrs officielle formandskandidatur, som hun meldte ud den 6. februar.

Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat
Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat

Olsen Dyhr repræsenterer partiets højrefløj, som store dele af baglandet netop har vendt sig mod. Politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen peger da også på, at nogle vælgere fra partiets venstrefløj med udsigten til 'mere af det samme', nu har sagt tak for denne gang.

- Men det er kun en mindre del af forklaringen. Grundlæggende handler det om, at vælgerne tager afstand til et parti, som har været i fuldstændig opløsning, og som de ikke længere opfatter som et seriøst parti, men et cirkus. Selv de allermest lokale SF-vælgere er ved at få nok, siger Thomas Larsen til mx.dk og tilføjer, at Pia Olsen Dyhr tegner til at kunne indtage formandsposten uden kampvalg mod en kandidat fra partiets traditionelle, højrøde venstrefløj:

Olsen Dyhr: Jeg vil være formand
Olsen Dyhr: Jeg vil være formand

- Rædselsscenariet for Dyhr er imidlertid, at partiets venstrefløj ikke stiller med en kandidat, men i stedet fortsætter med at brokke sig højlydt. Hvis Dyhr ikke formår at samle partiet, kan det ultimativt kollapse. Når man står til 2,2 procent, er det altså blodig alvor.

Omvendt til der ifølge Thomas Larsen være en pænt stor spilleplade mellem Enhedslisten og Socialdemokraterne, som SF kan boltre sig på, hvis partiet formår at blive enig med sig selv.

Kommentator: SF-valget er afgjort - uenighederne truer
Kommentator: SF-valget er afgjort - uenighederne truer

Politisk journalist og SF-kender Hans Mortensen fra Weekendavisen siger:

- Det er ikke så overraskende, at SF ligger så dårligt, efter den tur partiet har været igennem. Nu skal partiet prøve at finde en ny profil efter regeringsdeltagelsen. En del vælgere er afventende. Men man ikke bebrejde Pia Olsen Dyhr, at hun stiller op. Hvis venstrefløjen er utilfredse, skylder de at stille med en kandidat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx