Af - 14/07-15 10:58

NAVNENYT: Noah, Clara og Barca: Se hvilke navne der er hot eller notNAVNENYT: Noah, Clara og Barca: Se hvilke navne der er hot eller not

De mest populære børnenavne er stadigvæk Emma, William, Sofia og Noah. Mens de lidt for unikke navne ikke har taget fat.

storybild

Selvom det er populært at give sine børn unikke og særlige navne, er det alligevel de samme navne, som indtager top fem år efter år.

I 2013 var det nok William og Sofia, som løb med førstepladserne, mens det i 2014 var William og Emma med Sofia på andenpladsen.

De mest populære navne givet i 2014:

Emma og William

Sofia og Noah

Ida og Lucas

Freja og Oscar

Clara og Victor

Nye på listen er Signe, Liv, Alba og Aya. Hos drengene er der kommet tre nye navne ind, og det er Nohr, Sander og Asger.

Det betyder altså også, at det gik nedad for nogle andre.

Nicoline faldt fra nummer 36 i 2013 til at ryge helt ud af listen som nummer 53 i 2014. Også Thea, Silje og Merle er røget ud af top-50.

Top 10: Her er de mest populære hundenavne
Top 10: Her er de mest populære hundenavne

Det går også ned for Nicklas. Navnet faldt fra nummer 43 i 2013 til at ryge helt ud af listen som nummer 66 i 2014. Yderligere to navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne, og det er navnene Tristan og Simon.

Se hele listen her.

Enkelte forældre har dog fundet navne, der er specielle, at der ikke ligefrem er gået mode i dem.

Eksempelvis Barca som der er en enkelt dreng født i 2008, der hedder. Også de to drenge Blær og Jesus er i dag mellem fem og syv år gamle, mens pigerne Altan og Charme heller ikke formåede at sætte en trend.

LISTE: Er dit navn blandt verdens mest sexede?
LISTE: Er dit navn blandt verdens mest sexede?

En kort årgang så det ud til, at der ville gå inflation i navnene "Dreng" og "Pige", men det er indtil videre kun blevet til 12 børn med navnet "Dreng" og ni ved navnet "Pige."

LÆS OGSÅ: Forsker: Navne skal være unikke og specielle

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx