Af Simone Augusta Lundt - 23/05-17 11:03

Oluf hitter på Facebook: Her overbeviser han børn i konflikten, de fleste kenderOluf hitter på Facebook: Her overbeviser han børn i konflikten, de fleste kender

De fleste forældre kender til cykelhjelm-konflikten. Oluf Christensen viser her i videoen, hvordan du for omkring 50 kroner kan vise dine børn, hvorfor hjelmen er så vigtig.

Hjemme hos Oluf Christensen i Kolding vil børnene gerne tage cykelhjelmen på, men ofte glemmer de den alligevel. Derfor fik faderen, der arbejder som foredragsholder, en god idé til, hvordan han kunne vise sine børn, hvad hjelmen egentlig er i stand til.

- Det kom sig af, at jeg var i Bilka, hvor de havde tilbud på vandmeloner. Så kom idéen bare - 'puf'. Jeg tænkte, at ungerne ville synes, det var sjovt at lave forsøget og videoen. På vej hjem tog jeg i en genbrugsbutik og købte en gammel cykelhjelm. Hele forsøget kostede omkring 50 kroner, siger Oluf Christensen.

Advarer mod 'overset' fejl: Gør du også dette forkert, når du cykler?
Advarer mod 'overset' fejl: Gør du også dette forkert, når du cykler?

Hans tre børn og ham fik bagefter en god snak omkring cykelhjelmen, mens de spiste vandmelonen, der nu var gået i to.

- Jeg vidste ikke om det ville virke! Mine børn synes, det var sjovt at være med. De forstod budskabet, og selvom de ikke klapper i hænderne, er den en gode måde at vise dem visuelt, fortæller Oluf Christensen.

Flere unge bruger cykelhjelm
Flere unge bruger cykelhjelm

Idéen kom efter, Rådet for Sikker Trafik også har sat fokus på cykelhjelmen med kampagnen 'Nederen forældre'. Her er den 'nederen forælder' den, der ikke giver sit barn cykelhjelm på. I stedet hylder de dem, der sætter hjelmen på børnenes hoveder og gør dem sikre i trafikken.

Husk cykelhjelmen: Sådan finder du den rigtige
Husk cykelhjelmen: Sådan finder du den rigtige

De skriver også, at 70 procent af de cykelulykker, hvor hovedet kommer til skade, var der ingen cykelhjelm på. Facebooksiden for kampagnen 'Nederen Forældre' har nu delt Oluf Christensens video, de skriver, at hans video 'er et must at dele med sine børn'.

LÆS OGSÅ: Flertal af danskerne vil gøre cykelhjelmen lovpligtig

LÆS OGSÅ: Debattør i massiv modvind: - Børn over 8 skal ikke bruge cykelhjelm

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Trend får turister til at blæse på...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx