Af - 09/02-14 09:17

Dit nye sundhedskort når ikke fremDit nye sundhedskort når ikke frem

Regionerne kan ikke nå at trykke de mange sundhedskort.

storybild

(Billede: Polfoto/Peter Hove Olesen)

Nye regler betyder, at alle danskere skal have et nyt sundhedskort inden den 1. august. Men regionerne kan ikke nå at trykke dem.

- Vi har sagt det klart og tydeligt: Vi kan ikke nå at trykke de mange nye kort, og vi havde gerne set, at Folketinget havde udskudt de nye regler, siger Ulla Astman (S), formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, til Ritzau.

Danskere tvinges til at købe rejseforsikringer
Danskere tvinges til at købe rejseforsikringer

De nye regler betyder, at det gule sundhedskort ikke længere gælder på rejser i udlandet. Det står der ellers på bagsiden af kortet, så nu skal Danske Regioner sørge for trykning af 5,6 millioner nye kort inden den 1. august.

Danske Regioner har fra start udtrykt bekymring for tidsfristen. Den nuværende leverandør kan ikke nå at gennemføre opgaven, og den er derfor sendt i udbud hos udenlandske leverandører. Camilla Hersom (R), medlem af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, understreger dog, at danskerne ikke skal være bekymrede.

Tusindvis af danskere bliver syge i udlandet
Tusindvis af danskere bliver syge i udlandet

- Ingen danskere skal være nervøse for at havne i ingenmandsland, hvor de hverken kan bruge deres gule sundhedskort eller har mulighed for at bruge det blå, siger hun til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx