Af - 15/11-16 06:58

'Fed fest': 10 grimme gramse-historier fra nattelivet'Fed fest': 10 grimme gramse-historier fra nattelivet

Everyday Sexism Project samler vidnesbyrd fra danskere, som er udsat for grænseoverskridende sexisme. Få 10 historier fra nattelivet her.

Syv ud af ti unge kvinder er blevet befamlet i nattelivet, viser en undersøgelse, Yougov har foretaget for metroxpress. Og et flertal i Folketinget vil nu give personer, der gramser på andre i nattelivet, forbud mod at gå på bar i to år.

Vi giver dig her 10 historier fra nattelivet, som beviser, hvorfor vi har brug for en bedre kultur, når vi går i byen.

Historierne er indsamlet af Everyday Sexism Project, og personerne er anonyme.

Gramset på: Hvis man melder det, bliver man bare kaldt
Gramset på: Hvis man melder det, bliver man bare kaldt "snerpet sladrehank"

Kvinde


Jeg var i byen, og en fyr lagde an på mig. Jeg sagde pænt nej til ham, da jeg simpelthen ikke var interessert i hans tilnærmelser. Det gjorde jeg gentagne gange. Da han begyndte at befamle mig, påstod jeg, at jeg havde en kæreste. Selv den løgn skræmte ham ikke væk. Jeg begyndte nu at blive højrøstet og mindre pænt fortælle ham, at jeg ikke var interesseret og gerne ville have, at han stoppede.
Først da folk omkring os begyndte at kigge, stoppede han, og jeg kunne kuet trække mig væk, fordi hverken mit venlige eller bestemte nej var blevet accepteret.
Hvis bare det var første gang, det var sket.

Mand


I går blev jeg slået i røven og måtte stoppe den fremmede pige i ikke også at gramse på den. Når jeg fortalte det til andre piger var svaret overraskende enslydende: “Velkommen til vores verden”.

Kvinde


For cirka fem år siden, da jeg gik i gymnasiet og lige var begyndt at gå i byen,stod jeg og kyssede med en sød fyr på dansegulvet. Med armene slynget om hinanden, mente en helt anden fyr åbenbart, der var fri bane til at befale mig langt op under kjolen i skridtet. Jeg løsrev mig hurtigt og vendte mig for at finde den skyldige, men med 100 mennesker på dansegulvet var det umuligt.

Kvinde


Jeg var i byen i weekenden med nogle veninder. Vi dansede og havde det sjovt, indtil der ankommer en gruppe med 5-6 mænd. Mændene stod hele tiden bag ved os. På et tidspunkt tager en af dem fat om mine hofter, og trykker sig selv ind til mig bagfra. Jeg får vredet mig væk, og skælder ham ud. Han smiler bare og laver ''kyssemunde'' til mig. Cirka en times tid senere, skal en mand forbi mig, og skubber mig imens han trykker på mine bryster. Han får det til at se ud som et uheld/tilfældighed, men jeg kan se at han ''high 5'er'' sin ven efterfølgende. På dette tidspunkt er jeg ved at være godt og grundigt træt af alle de fucked up mænd, så jeg vil hjem. Da vi forlader stedet fortæller jeg dørmanden om mine oplevelser. Hans svar: ''Og hvordan vil du bevise det?

Kvinde


Jeg har utallige gange oplevet at blive gramset på – både i byen og i forbindelse med arbejde. Jeg har tidligere været eventpige, og mange mænd ser det som en invitation til at give er klap i numsen eller tage en på brysterne. Hvis jeg sagde fra, var jeg en gimpe, luder eller narrefisse. Jeg vil gøre alt for, at min lille dreng ikke vokser op og tror, at man kan behandle kvinder på den måde. Og vil gøre alt for at lære min datter til ikke at være bange for at sige fra, som jeg selv ofte var.

- Jeg føler mig ulækker, når fremmede bare rager på mig i byen
- Jeg føler mig ulækker, når fremmede bare rager på mig i byen

Kvinde


Jeg er til en koncert, hvor folk står tæt sammen. Jeg hygger mig og har det sjovt, men pludseligt bliver jeg taget på røven. Da jeg vender mig om, kan jeg ikke få øje på, hvem det er. Da jeg er vant til dette, rører det mig desværre ikke længere på det personlige plan, det der rører mig er en generel tendens bl.a. unge og ældre mænd, hvor det betragtes som fuldkommen acceptabelt og i nogle tilfælde lidt morsomt at behandle kvinders kroppe som allemandseje.

Kvinde

Jeg er en af de ufatteligt mange, der især oplever sexisme i nattelivet. En af de sidste gange stod jeg ved et bord, en fyr kommer gående bagfra, klapper mig i røven og skynder sig så på toilettet. Jeg kan jo sådan set kun nå at råbe “hvad fanden laver du?” eller lignende efter ham. Jeg har aldrig set manden før, og han kom bagfra, så man kan bare på ingen måde sige, at jeg selv har lagt op til det, og jeg kunne på ingen måde have undgået det, når jeg ikke kunne se ham. Det værste er næsten, at der blandt nogle, især mænd, men også kvinder, findes en holdning om, at “kvinder gør det jo også mod mænd”, og derfor mener de åbenbart pludselig, at det er legitimt. Heldigvis er langt de fleste fyre, jeg har mødt i nattelivet, søde, rare og flinke, men der er bare nogen, der tror, at andre mennesker ikke har nogen grænser/privatsfære.

Mænd bliver også gramset på - derfor reagerer de ikke som piger
Mænd bliver også gramset på - derfor reagerer de ikke som piger

Kvinde


Jeg blev antastet på toilettet på et københavnsk morgenværtshus i weekenden. Jeg kan ikke huske præcis, hvordan det startede, men jeg var bestemt ikke interesseret i fyren. Han kom vist bare ind på toilettet, da jeg var på vej ud. Han havde låst døren og ville ikke lukke mig ud. Han blev ved med at prøve at kysse mig og røre ved mig. Jeg blev ved med at fjerne hans hænder og sige, at han skulle stoppe. Til sidst gav han op og gik sin vej. Der var en anden fyr, der lagde mærke til, hvor rystet jeg var, som trøstede mig. Bagefter kom han faktisk hen og undskyldte. Jeg har ikke talt om det med andre endnu, men vil gerne fortælle det til en god veninde eller to. Jeg synes, det er pinligt, og er bange for at blive dømt (selv af dem der er tættest på mig). Jeg har i forvejen oplevet, at drenge spreder rygter til hinanden om, at de har været i seng med mig, selvom det ikke passer. Jeg har måske ikke det bedste "image". Jeg kan ikke lade være med at tænke, om det er min egen skyld, at det skete, fordi jeg var ude på en lidt for vild bytur.

Kvinde


Jeg har gentagne gange oplevet, at jeg har afvist fyre i byen (på en helt rar og høflig måde), hvorefter de simpelthen har spyttet efter mig. Det samme skete engang for min veninde, hvor to drenge der fulgte efter hende og sagde ting til hende på gaden spyttede efter hende, da hun ignorerede dem i afmagt. Man føler sig så uværdig, at det stadig gør mig ked af det og træt at tænke tilbage på det.

Bo: - Jeg er blevet taget på af piger flere gange, end jeg har taget på piger
Bo: - Jeg er blevet taget på af piger flere gange, end jeg har taget på piger

Kvinde


Da jeg var yngre og gik meget i byen, oplevede jeg op til flere gange på HVER bytur at blive taget på røven af fremmede mænd. Ofte bare når jeg gik forbi baren, hvor mændene så gjorde det, mens jeg ikke så det og så lod som ingenting, når jeg vendte mig om. Og ind i mellem smækkede de virkelig hårdt, så det gjorde rigtig ondt bagefter. Og det var altså tit midaldrende mænd som forgreb sig på en dengang 18-årig pige. Sidste gang jeg var i byen var der så en der gjorde det igen, da jeg skulle ned af trappen, og han overhalede mig rundt om hjørnet og gramsede på mig, mens han lod som ingenting og skyndte sig videre. Men nu havde jeg fået nok og standsede ham ved at skubbe hårdt til hans arm og spørge, hvad fanden han havde gang i. Det resulterede i, at han mente, at det var mig, der havde begået overgreb på ham ved at skubbe ham, og han spærrede vejen for mig og ville ikke lade mig komme forbi, før jeg havde givet ham et kys på kinden. Needless to say, det gad jeg ikke, og da han endelig gik videre, gik han direkte hen og gjorde det samme på min veninde bagefter.


LÆS OGSÅ: Træt af at blive gramset på i byen? Denne pige har fundet et genialt trick

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Barcelona smadrede Girona: Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx