Af - 23/04-15 19:02

Nu skal uhumsk slik-mand stoppes: Minister kræves ind i sagenNu skal uhumsk slik-mand stoppes: Minister kræves ind i sagen

Det kræver nye regler, hvis man skal stoppe uhumske slik-sælgere, der bliver ved med at bryde reglerne, mener flere ordførere.

storybild

Arkivfoto (Billede: Kofod Lasse)

Rotter i slikbøtterne, slik der forsvinder og flugt fra tilsynsmyndighederne er blot nogle af de ting, der har sendt en sand bøderegn efter den aarhusianske slik-mand Ahmed Enghames

Som metroxpress i går kunne fortælle har slikmanden fået bøde på 20.000 kr, 10.000 kr og 5.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Bøderne har dog ikke stoppet ham i bare at åbne nye forretninger, forklarer fødevarestyrelsens tilsynsførende Søren Jensen.

- Så vi bliver ved med at give bøderne i en lang uendelighed. Hvis man i stedet kan give ejeren karantæne fra at drive fødevarevirksomhed - som man kan i Norge - så vil det efter min mening virke bedre. Det er en mulighed som vores jurister er igang med at kigge på, men i sidste ende er det jo en politisk beslutning, siger han.

Slik-mand fra helvede får nye bøder
Slik-mand fra helvede får nye bøder

På Christiansborg er formanden for Folketingets fødevareudvalget, Rene Christensen (DF), åben overfor at give Fødevarestyrelsen flere beføjelser.

- Det er jeg åben overfor at kigge på. For den her slikmand skal jo ikke bare kunne åbne længere henne af vejen. Men det er ikke hele løsningen. Jeg mener også fødevarestyrelsen hurtigere skal lukke den enkelte virksomhed og destruere varerne, så vi rammer de brodne kar på pengepungen, siger han.

Udvalgets næstformand, Per Clausen (Ø), er enig og vil nu tage sagen op med ministeren.

- Det er jo ikke holdbart, at de bare kan åbne nye virksomheder hver gang de bliver taget i de her ting, så det vil jeg nu drøfte med ministeren. Vi kunne fx gøre det muligt at inddrage tilladelsen til at drive fødevarevirksomhed fra dem, som bliver ved med plat og svindel.

Hos Socialdemokraterne er fødevareordfører Orla Hav dog skeptisk:

- Jeg synes det er mere oplagt, at hvis nogen bliver ved med at snyde, så kører man en retssag. Man kan jo dømmes til ikke at må drive fødevarevirksomhed. Jeg kan godt lide at man har muligheden for at forsvare sig, også selvom man er en skurk.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx