Af - 16/07-14 19:37; Opdateret: 16/07-14 19:47

Tusindvis af danskere ramt: Bilproducent tilbagekalder 1,6 millioner bilerTusindvis af danskere ramt: Bilproducent tilbagekalder 1,6 millioner biler

Omkring 5.000 danske bilejere må en tur forbi værkstedet, efter BMW har opdaget en fejl i deres BMW 3-serie.

storybild

Flere tusinde danske BMW-ejere skal have skiftet en airbag. (Billede: Polfoto/Kerstin Joensson)

En af BMW's mest populære modeller - BMW 3-serien - har problemer med airbaggen, og det har fået bilproducenten til at tilbagekalde 1,6 millioner biler.

Det skriver AP.

Problemerne med airbaggen har ramt store dele af bilindustrien, og danske ejere vil blive kontaktet af en forhandler, så bilen kan blive tjekket. Det drejer sig om airbaggen foran i passagersiden og gælder for modeller fra 2000 til 2006.

Dansk bilforhandler får kvart million i bøde
Dansk bilforhandler får kvart million i bøde

- Vi har ikke oplevet uheld, men tilbagekalder bilerne som en ren sikkerhedsforanstaltning. Nogle af vores konkurrenter har oplevet problemer med de her airbags, der ikke blev udløst korrekt, siger presseansvarlig i BMW Danmark, Mette Lolholm til DR.

Airbagoppustere i systemer lavet af Takata Corp. kan briste. Hvis det sker, vil poserne muligvis ikke virke korrekt, og skårene kan flyve ud og forårsage skade.

Fejlen i airbaggen har i de seneste år været skyld i, at en lang række mærker har måtte tilbagekalde biler. Heriblandt Chrysler, Ford, Honda, Mazda, Nissan og Toyota.

LÆS OGSÅ: Flere biler i voldsom ulykke: To kvæstede

LÆS OGSÅ: Ingen hjalp da Børge forsøgte at redde ægtepar fra døden: 'Det er forkasteligt!'

LÆS OGSÅ: Råd: Spritbilister skal behandles

LÆS OGSÅ: Billigere grønne biler bremses af regeringen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx