Af - 14/11-16 17:18

Sådan tager du det perfekte insta-billede af supermånenSådan tager du det perfekte insta-billede af supermånen

Der er dømt supermåne over Danmark. Derfor er det nu, du har chancen til at fange den vilde måne på dit kamera. En fotograf giver fem råd til, hvordan du tager det bedste billede.

Bildstrecke im Grossformat »

I aften vil du kunne opleve en større og vildere måne end normalt. Du vil nemlig kunne opleve den eneste Supermåne i 70 år.

Allerede 11.000 brugere har været inde og trykket 'deltager' på Facebook-begivenheden 'Supermoon of the Century' i København.

Så du månen i går? Den bliver endnu vildere i aften
Så du månen i går? Den bliver endnu vildere i aften

Hvis du også er en af dem, der skal se det astrologiske fænomen, så tag mobilen eller kameraet med. For du har muligheden for at fange månen i det perfekte billede - og hvem ved, måske det kan blive så godt, det ryger direkte på Instagram.

Den norske astrofotograf og Sony Digital Imaging-ambassadør, Ole Salomonsen, giver sine bedste tricks til at fotografere det betagende naturfænomen.

Planlæg

For at det ikke skal blive for mørkt, er det bedst at fotografere månen så tidligt som muligt. Når det bliver for mørkt, bliver kontrasten mellem månen og forgrunden for stor.

Klokken cirka 19.30 og to timer frem vil månen stå godt i forhold til fotografering, da det er muligt at få forgrund med i billedet, fortæller Ole Salomonsen.

Vil du fotografere månen alene, er det til gengæld bedst at vente, til den står så højt på himlen som muligt. Det giver ifølge Ole Salomonsen den bedste skarphed i billederne.

Den rette beklædning

Da der er koldt om aftenen på denne årstid, og månefotograferingen vil kræve at du står stille meget af tiden, er det vigtigt, at du er klædt varmt på. Medbring også noget varmt at drikke og et par varme tæpper.

Skarphed

Ole Salomonsen anbefaler, at du bruger stativ og fjernbetjening. Men er du bare ude med din telefon eller en knap så teknologisk kamera, så er det bare vigtigt, at det bliver holdt stille, mens du fotografere, da det gør billedet skarpere.

WAUW den er vild: Supermånen rammer Danmark
WAUW den er vild: Supermånen rammer Danmark

Sådan fotograferer du

Er du ude med et professionelt kamera anbefaler Ole Salomonson at bruge manuel funktion, hurtig lukketid, og at du bruger kameraets lysmåler.

Forbered dig på dårlig søvn: I morgen rammer jagtmånen
Forbered dig på dårlig søvn: I morgen rammer jagtmånen

Redigering

Når du redigerer eller bruger filter på Instagram, så giv billedet lidt ekstra kontrast og klarhed, forklarer Ole Salomonsen, for eksempel for at fremhæve detaljer i månen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx