Af - 19/01-17 09:29

I dag får Emilie fred - men vi glemmer hende ikkeI dag får Emilie fred - men vi glemmer hende ikke

17-årige Emilie Meng, som juleaftensdag efter fem måneders forsvinden blev fundet livløs i en afsides sø, begraves i dag.

storybild

Et af de sidste kapitler i den tragiske fortælling om 17-årige Emilie Meng, der sporløst forsvandt den 10. juli og fem måneder senere blev fundet livløs i en sø, forfattes i dag.

Dermed kan familie, venner og tusindvis af danskere, der uge efter uge har fuldt med i den endnu ikke opklarede drabsag, sætte et lille punktum, når Emilie Meng klokken 11 bliver begravet i Sankt Povls kirke i Korsør.

Sankt Povls kirke i Korsør, hvor sognepræst Anna Kluge vil stå for begravelsen. Det var også hende, der for tre år siden konfirmerede Emilie. Foto: WikimediaCommons

Men selvom begravelsen vil stå som en slags endevej, kommer historien om den unge pige fra Korsør til at spille en rolle mange år frem.

Emilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hende
Emilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hende

Det vurderer Kurt Kragh, tidligere efterforskningsleder i Rigspolitiets Rejsehold, som over for metroxpress fortæller, hvad der har gjort Emilie og hendes forsvinden så uhyggelig og interessant på samme tid.

- Jeg tror, der er rigtig mange, der har kunnet identificere sig med familien, fordi man enten selv har eller har haft en datter, der mindede om Emilie, siger Kurt Kragh.

- Samtidig har vi med en ung, smuk pige at gøre, som ud af det blå forsvinder en mørk nat. Alle faktorer for en spændende og uhyggelig sag er opfyldt. Det er jo et skrækscenarie, som vi alle sammen frygter: at en af vores nære pludselig skal forsvinde, siger Kurt Kragh, som fotæller, at sager med unge mennesker generelt kryber dybrere ind under huden på befolkningen.

- Sager, hvor det går ud over børn eller unge, fylder bare mere. De fleste kan sikkert stadig huske Susan-sagen fra 1992. Det samme kommer til at ske med Emilie. Hun vil ikke blive glemt.

Politet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensyn
Politet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensyn

I Facebook-gruppen 'Til minde om Emilie Meng' har Emilies familie frabedt sig offentlighedens tilstedeværelse ved begravelsen, men siger, at alle med en relation til Emilie og familien er velkomne i kirken.

- I er velkommen til at sende en tanke til Emilie og familien, ved at få sendt en blomst igennem en af de lokale blomster handler i Korsør. Så tager de sig af levering til kirken. Alle der har en relation til familien og Emilie er meget velkommen i kirken. Familien ønsker ikke pressen tilstede, da det er en lukket begravelse. Vi håber I vil respektere dette, står der i opslaget på Facebook.

Efter fundet af Emilies lig: Nu beder familien danskerne om hjælp
Efter fundet af Emilies lig: Nu beder familien danskerne om hjælp

På mindesiden for Emilie skriver nogle af de 39.000 følgere her til morgen en sidste hisen til Emilie og familien.

- Ære være dit minde smukke Emilie Må din familie og andre pårørende få den smukkeste afsked med dig idag. Jeg sender dem mine varmeste tanker og dybeste medfølelse Du havde ikke fortjent at miste livet på så tragisk vis
Må du hvile i fred.

- R.I.P må din sidste rejse idag blive smuk, tanker til dig og dine pårørende....

- Hvil i fred kære Emilie idag skal du på din sidste rejse alt alt for tideligt blev du taget fra din familie og venner sender mange varme tanker til dine kære

Disse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmand
Disse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmand

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokeret familie søger hjælp: Hvem...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx