Af - 29/03-16 21:14; Opdateret: 30/03-16 11:22

Hver femte kommer med sure opstød på FacebookHver femte kommer med sure opstød på Facebook

- Vi mangler stadig et kodeks og et normsæt for, hvordan vi kan opføre os på de sociale medier, siger Jacob Brøndum Pedersen, ekspert i sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress tog på gaden og spurgte folk, hvad de har skrevet af negative ting til andre på de sociale medier.

Når folk griber til tasterne på de sociale medier, er det langt fra kun idylliske billeder, opmuntrende kommentarer og positive beskeder, der bliver postet.

Sure opstød og spydige bemærkninger er også en del af hverdagen på de sociale medier, og en ny undersøgelse viser, at flere af os hjælper til med at sprede den dårlige stemning.

Hver femte svarer nemlig i en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Deloitte, at de inden for de sidste to år har skrevet negative kommentarer på de sociale medier.

Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv
Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv

Selvom der også bliver sagt grimme ting face-to-face, vurderer ekspert i sociale medier David Ledstrup, at tonen på nettet er hårde, end når mennesker mødes uden for internettet.
Det er der en forklaring på:

- Vi skriver hårdt til hinanden, fordi vi endnu ikke har fundet vores hjemmevante ben i forhold til, hvordan vi skal og kan agere på de sociale medier. Selvom vi bruger det dagligt, er de sociale medier et virkelig ungt medie i forhold til andre samtalemedier, siger David Ledstrup til metroxpress. Han er specialist i sociale medier hos Marvelous, et firma, der blandt andet hjælper andre virksomheder med at være på de sociale medier.

ENDELIG: Sådan vil Facebook nu stoppe falske profiler
ENDELIG: Sådan vil Facebook nu stoppe falske profiler

Han bakkes op af Jacob Brøndum Pedersen, der er medstifter af Center for Digital Dannelse, og som specialiserer sig i sociale medier:

Vi mangler stadig et kodeks og et normsæt for, hvordan vi kan opfører os på de sociale medier. Vi rejser os for eksempel op for en gammel dame i bussen, men vi har endnu ikke lært at omgås hinanden ordentligt på de sociale medier
. Det siger Jacob Brøndum Pedersen til metroxpress.

Han fortæller, at selvom Facebook har eksisteret i ti år, tager det tid for os lære normsættet, fordi vi ikke kan se modtagerens reaktion, mens vi kan afkode ansigtsudtrykket på vores samtalepartner, når vi mødes face-to-face.

Åh nej - er 45.000 danskere faldet for endnu en fup-konkurrence?
Åh nej - er 45.000 danskere faldet for endnu en fup-konkurrence?

Men allerede nu er der ifølge David Ledstrup blevet tømt mere og mere ud i de hårde udtryk på eksempelvis Facebook.

De populære sociale medier som Snapchat, Instagram og Facebook er blevet mere og mere åbne, og sådan kan omgangskredsen bedre følge med i, hvad vi skriver til andre folk. Derfor opfører man sig mere og mere, som man gør ude i det virkelige liv.
Det siger David Ledstrup.

LÆS OGSÅ: Politi hyldes for genialt opslag: Hvem savner dette koben?

LÆS OGSÅ: TV: 10 Tinder-beskeder der går direkte til sagen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx