21/08-14 18:30; Opdateret: 21/08-14 20:53

Listeria-mistanke: Tulip trækker pålæg tilbageListeria-mistanke: Tulip trækker pålæg tilbage

Analyse foretaget i Sverige viser spor af listeria, og Tulip tilbagekalder derfor rullepølse og hamburgerryg.

storybild

Analyse foretaget i Sverige viser spor af listeria, og Tulip tilbagekalder derfor rullepølse og hamburgerryg. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Tulip trækker torsdag tre forskellige slags pålæg tilbage, efter at en analyse af et parti solgt i Sverige viser spor af listeria, oplyser Tulip i en pressemeddelelse.

De pågældende typer pålæg er solgt i Superbest, oplyser Tulip.

Plejehjem og firmaer serverede bevidst livsfarlig rullepølse
Plejehjem og firmaer serverede bevidst livsfarlig rullepølse

Tilbagekaldelsen i Danmark omfatter Tulip Pålækker Kylling m/peber, Tulip Pålækker Hamburgerryg og Tulip Pålækker rullepølse.

Der er tale om produkter i 200 grams pakninger, der er dobbelt så stor som normale pålægspakker. De tre produkter er produceret den 15. august 2014 og er mindst holdbar til den 12. september 2014, oplyser Tulip.

Kvalitetsdirektør i Tulip Food Company, Michael Larsen, siger, at de fundne mængder af listeria er så små, at forbrugere, der har spist de pågældende produkter, ikke risikerer at blive syge.

Endnu en person er død af listeriabakterier
Endnu en person er død af listeriabakterier

Flere er smittede med listeria fra kødpålæg
Flere er smittede med listeria fra kødpålæg

- Listeria kan vokse i et produkt, og derfor kan et meget lille indhold af listeria i løbet af holdbarhedsperioden øges til en mængde, der kan udgøre en risiko.

- Vores beregninger viser, at den risiko først opstår sidst i holdbarhedsperioden, og derfor vil vi sikre, at alle produkter bliver destrueret, inden de kan udgøre en risiko for forbrugerne, siger Michael Larsen i en skriftlig kommentar.

Produktionslinjen på Tulip Food Companys fabrik i Schüttorf i Tyskland, hvor pålægget er produceret, er blevet lukket, og der vil ikke blive produceret igen, før omfattende prøver giver sikkerhed for, at kilden til listeriasmitten er fjernet, lyder det fra pålægs-producenten.

Dan Jørgensen: Risiko for listeria kunne være mindsket
Dan Jørgensen: Risiko for listeria kunne være mindsket

Tilkaldelsen sker i kølvandet på listeria-skandalen, hvor 13 mennesker er døde efter at være blevet smittet med den type listeriabakterie, der stammer fra rullepølsefabrikanten Jørn A. Rullepølser.

Virksomheden er nu lukket, og Fødevarestyrelsens håndtering af sagen har mødt kritik fra fødevareminister Dan Jørgensen (S). Ministeren har efterfølgende fritaget beredskabschefen i Fødevarestyrelsen sit ansvarsområde.

Politisk chok over listeria-smitte på sygehuse
Politisk chok over listeria-smitte på sygehuse

Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere
Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere

Statens Serum Institut forventer, at der vil dukke flere smittede op i løbet af de kommende uger, da der kan gå tre til fire uger, fra man har indtaget det inficerede kød, til symptomerne begynder at vise sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx