Af Ritzau - 23/06-17 14:13; Opdateret: 23/06-17 16:17

Grevinde Alexandra siger nej til statsydelse fra 2020Grevinde Alexandra siger nej til statsydelse fra 2020

Grevinde Alexandra frasiger sig statslig ydelse på 2,4 millioner kroner årligt, når prins Felix bliver myndig.

storybild

Grevinde Alexandra vil ikke længere modtage årpenge, når hendes søn prins Felix fylder 18 år. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Grevinde Alexandra frasiger sig den årlige ydelse med virkning fra 22. juli 2020, når hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år.

Det oplyser hendes advokat Bjarke Vejby fra Riemann Advokatfirma.

Hun blev tildelt ydelsen af staten i 2004, da hun blev separeret og senere skilt fra Prins Joachim.

Ydelsen er i dag på 2,4 millioner kroner årligt. Den er efter lov om årpenge livsvarig, hvilket vil sige, at den ikke kan fratages grevinden uden hendes eget personlige samtykke.

Det har hun altså givet nu, men dog med et lille forbehold.

Grevinden er ikke omfattet af nogen pensionsordning, og derfor vil hun fra det tidspunkt, hvor hun ikke er erhvervsaktiv længere, ikke frasige sig det fulde beløb.

Hun vil fra dette tidspunkt modtage et beløb svarende til en tjenestemandspension, som altså også vil være væsentligt lavere end den nuværende ydelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har også fået overbragt beskeden.

- Jeg har noteret mig, at grevinde Alexandra har meddelt, at hun, når prins Felix fylder 18 år, ønsker at frasige sig den ydelse, som hun modtager fra den danske stat, så længe hun fortsat er erhvervsaktiv.

- Det tager jeg til efterretning, og det er en beslutning, som jeg har stor respekt for, siger han i en pressemeddelelse.

Den 52-årige grevinde giftede sig for anden gang i marts 2007, denne gang med Martin Jørgensen. Parret gik dog hver til sit i september 2015.

Ved den lejlighed gav hun udtryk for, at sønnerne prins Nikolai og prins Felix nu var hendes førsteprioritet.

Siden da er hun flyttet fra parrets hjem på Svanemøllevej i Hellerup og ind i en herskabslejlighed tæt ved Kastellet og Nyboder i København.

Kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby, siger, at kongehuset ikke har været involveret i beslutningen og alene har bistået med kontakten til Statsministeriet.

- Det er grevindens helt egen beslutning, siger Lene Balleby.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx