Af - 02/01-16 13:34; Opdateret: 02/01-16 13:47

Qvortrup: Joachim B. bliver kun mere populær af opslag om at 'stikke en flad'Qvortrup: Joachim B. bliver kun mere populær af opslag om at 'stikke en flad'

Joachim B. Olsen bliver kun mere populær af hans kontroversielle udtalelser om selvtægt, mener Henrik Qvortrup.

storybild

Første januar rasede LA-politiker Joachim B. Olsen på Facebook, efter hans postkasse nytårsnat blev sprængt i stykker, og han fik ødelagt en baglygte på bilen. Han skriver, at han var glad for, at han ikke fangede bagmændene på fersk gerning.

- Jeg ville være så ked af, at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet, skriver politikeren, som i en kommentar til opslaget fortæller, at der er situationer, hvor det er okay at 'stikke en flad'.

Den udmelding er blevet mødt af skarp kritik fra vælgere på de sociale medier samt fra SF-formand Pia Olsen Dyhr. Også formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har advaret den tidligere kuglestøder mod at begå selvtægt.

Politiformand advarer Joachim B. Olsen mod at begå selvtægt
Politiformand advarer Joachim B. Olsen mod at begå selvtægt

Men trods kritik tror politisk kommentator Henrik Qvortrup ikke, at selvtægtsholdningen gør LA-politikeren upopulær – nærmest tværtimod.

- Rent juridisk må man selvfølgelig ikke slå nogen. Så det er naturligvis kontroversielt, at en folkevalgt politiker går ud og siger, at han kunne finde på at gøre noget ulovligt. Omvendt siger han noget, som jeg tror mange danskere tænker. Den går rent ind hos bodega-Danmark, vurderer Henrik Qvortrup.

Joachim B. efter nytårshærværk: Det kan være ok at stikke en flad
Joachim B. efter nytårshærværk: Det kan være ok at stikke en flad

Ifølge kommentatoren 'kaster Joachim B. Olsen den gammeldags politikerlogik ud'. Det kan være kontroversielt, men kan samtidig gøre ham vældig populær. Han er en del af en ny generation af politikere, som ikke er så optaget af konventionerne, mener Qvortrup.

- Det er politikere fra eksempelvis Alternativet og Liberal Alliance, som opererer på en anderledes frekvens end de traditionelle politikere, og der er en vældig samklang mellem, det de siger, og hvad den almindelige dansker tænker, siger Henrik Qvortrup.

100 ekstra politifolk på Münchens gader efter trusler
100 ekstra politifolk på Münchens gader efter trusler

Flere mener, at Joachim B. Olsens selvtægtskommentar er en dårlig start på det nye år, men der er Qvortrup uenig.

- Hvis han på et 'popularitetsindeks' lå på 100, ligger han nok nærmere på 125 nu, selvom den holdning naturligvis ikke er populære hos alle, vurderer han.

Her kan du læse politikerens opslag:

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Opslået af Joachim B. Olsen på 1. januar 2016


LÆS OGSÅ: Prins Joachims ekskæreste er død

LÆS OGSÅ: Danskerklub udelukkes fra europæisk fodbold i tre år

LÆS OGSÅ: Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx