Af - 16/08-16 17:33

Gymnasieelever storsviner til 'puttefest' i skoven - Nu forstærkes indsatsGymnasieelever storsviner til 'puttefest' i skoven - Nu forstærkes indsats

Hvert år forvandles Dyrehaven til én stor losseplads, når gymnasieelever indtager skoven for at drikke sig fulde.

storybild

(Billede: Naturstyrelsen)

Skrald i massevis, sprutflasker og tomme øldåser. Hvert år lægger Dyrehaven græs til gymnasiernes såkaldte 'putte-fester', hvor både nye og gamle elever mødes for at drikke sig fulde. Igen i år, har de unge efterladt skoven som én stor svinesti.

- Det ligner jeg ved ikke hvad. Vi tager skraldet dagen efter, og der er rigtig meget, siger Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsens skovrider i Dyrehaven til metroxpress.

10 råd: Sådan finder du en lejlighed til studiestart
10 råd: Sådan finder du en lejlighed til studiestart

'De bliver virkelig berusede'
Det er ikke nyt, at Ulvedalene i Dyrehaven nord for København danner ramme for gymnasieelevernes druk, så skovrideren fortæller, at de hvert år er forberedt på, at da unge indtager skoven.

Alligevel er det svært at hamle op med det store svineri. Derfor har man tænkt sig at tage nye metoder i brug til næste år:

- Der er ikke så meget mere vi kan gøre, men vi vil tage kontakt til gymnasiernes elevråd til næste år og forstærke vores indsats ved at snakke med dem, siger Hans Henrik Christensen og fortsætter:

- De bliver virkelig berusede, og så kan de komme ud for nogle ubehagelige ting. Vi har kontaktet gymnasierne og bedt dem om at snakke med de unge mennesker, siger han.

Gymnasier vil bortvise elever der snyder
Gymnasier vil bortvise elever der snyder

Dialog med gymnasierne har positiv effekt
Også i Kongens have i indre by i København kender man til gymnasieelevernes drukfest og svineri.

Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at de forventer, at der i denne uge vil være mange studiestartsarrangementer og har derfor opsat mobile toiletter og ekstra skraldespande for at mindske svineriet.

De har samtidig været i dialog med gymnasierne og sikret sig, at de festene elever deres har tutorer med, som kan være med til at holde orden, og det har haft en positiv effekt.

Det papirløse gymnasium er på vej
Det papirløse gymnasium er på vej


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx