Af Bo Poulsen - 15/09-17 15:43

Carlsberg giver 2.000 taxaboner væk i aften: Sådan får du fat i enCarlsberg giver 2.000 taxaboner væk i aften: Sådan får du fat i en

Det er ikke unormalt støde på en fuld cyklist eller to i de sene nattetimer i weekenden. Men de berusede cyklister, som vælger at tage jernhesten hjem fra en våd bytur, kan meget vel komme galt afsted.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Brian Bergmann)

Det er årsagen til, at Carlsberg i aften - fredag - uddeler 2.000 taxaboner i København. Det er nemlig den såkaldte Global Beer Responsibility Day. I den forbindelse har bryggerigiganten Carlsberg valgt at sætte fokus på, at man skal drikke med måde.

»Vi gør det her, fordi vi vil have, at folk skal være opmærksomme på, at de skal drikke med måde og passe på hinanden - især når folk cykler hjem om aftenen,« siger Kasper Elbjørn, der er informationschef hos Carlsbjerg, til MX, der håber, at københavnerne vil tage mod det gode tilbud om at få en taxa hjem i aften.

I praksis betyder det, at man hovedsageligt ved Kødbyen og Gothersgade i København efter klokken 21.00 skal kigge efter en stor lastbil med denne grafik på siden.

Her vil der være Carlsberg-ansatte, som deler de i alt 2.000 taxaboner ud til folket. Hver taxabon, som kan indløses hos TAXA 4x35, har en værdi af 200 kroner.

»Global Beer Responsibility Day er en god anledning til at sætte særlig fokus på ansvarlighed, og det sker over næsten hele verden, men vi har så bare gjort lidt ekstra ud af det,« siger han.

Der findes ikke en promillegrænse for, hvornår man ikke må køre på cykel, men politiet kan udstede en bøde på 1.500 kroner, hvis du vurderer, at man er for beruset. Rådet for Sikker Trafik udførte en undersøgelse i samarbejde med Epinion i 2013. Her viste det sig, at hver fjerde dansker inden for det seneste år havde kørt på cykel i sådan en tilstand, at det ville være ulovligt at køre bil.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Har du tænkt over, hvorfor der altid...
bt.dk
Udstemt 'X Factor'-deltager: 'Det var...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx