Af - 13/01-15 06:46; Opdateret: 13/01-15 13:16

Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømtGhetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt

Antallet af dømte unge er steget i mere end hver tredje ghetto uden for landets tre største byer. På Motalavej i Korsør er hver 10. unge beboer dømt for alt fra narko til våben.

Klik rundt på kortet og se, hvordan udviklingen i antallet af dømte unge, der er bosat i en af landets 33 ghettoer, har udviklet sig fra 2007 til 2013.

Det vrimler med kriminelle unge i danske ghettoer i provinsen. Således viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af dømte unge er steget markant i syv ud af de 20 ghettoer uden for Storkøbenhavn, Aarhus og Odense fra 2007 til 2013.

Værst ser det ud på Motalavej i Korsør i Slagelse Kommune, hvor hver 10. unge beboer mellem 15 og 29 år er blevet dømt for alt fra at overtræde våbenloven til loven om euforiserende stoffer.

”Vi har faktisk ingen problemer med bander, men der er en hård kerne på 30 unge, som ofte går igen. Vi har haft en del sager med vold, trusler, hærværk og tyveri i området. Der har også været en del sager om påsatte brande, siger politikommissær Peter Compen, der er leder af lokalpolitiet i Slagelse, til metroxpress.

I Agervang i Holbæk Kommune er antallet af dømte unge firedoblet, mens det er mere end fordoblet i Finlandsparken i Vejle Kommune.

Men i ingen anden ghetto i Danmark er procentdelen af dømte unge så stor som på Motalavej, hvor 40 procent af beboerne i de 960 boliger er under 25 år.

Den triste udvikling kæmper byrådet i Slagelse Kommune lige nu med at vende.

”Vi arbejder hårdt på at få aktiveret fædre og mødrene i området og få flere unge til at tage en uddannelse. Men vi ved godt, at det tager tid,” siger Helle Jacobsen (V), der er formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i kommunen.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), erkender problemet, men glæder sig over, at antallet af unge med en dom i samtlige 33 danske ghettoer er faldet fra 4,66 procent til 4,29 procent i gennemsnit i samme periode:

”Men det er klart, at vi skal være særlig opmærksom, når det stiger i enkelte områder. Derfor er jeg netop nu ved at etablere et rejsehold, som kan rykke ud med overblik over mulighederne, hvis afdelingerne har behov,” skriver han i en e-mail.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx