Af Ritzau - 03/11-16 10:14; Opdateret: 03/11-16 10:51

Kommentator: DF har langt værre EU-sag end SF, K og LAKommentator: DF har langt værre EU-sag end SF, K og LA

DF's sag om muligt misbrug af EU-midler er langt mere alvorlig end sagerne for SF, LA og K, lyder vurderingen.

storybild

Fire danske partier tilbagebetaler EU-støtte. Men sagen er mest alvorlig for Dansk Folkeparti, vurderer politisk kommentator Søs Marie Serup. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

Dansk Folkeparti tilbagebetaler 2,5 millioner kroner til EU-Parlamentet. SF tilbagebetaler 57.000 kroner samme sted. Liberal Alliance og Konservative betaler henholdsvis 60.000 og 27.000 kroner tilbage til Europa-Nævnet.

Fælles for dem alle er, at pengene er gået til arrangementer, der ikke havde noget med EU-oplysning og debat at gøre. Men her stopper ligheden, vurderer politisk kommentator på BT, Søs Marie Serup.

Sagen om Dansk Folkeparti skiller sig ikke alene ud ved at omhandle et markant større beløb, påpeger hun:

- Det kan for den uopmærksomme se ud som om, vi er helt vildt uretfærdige, når vi siger, at sagen er langt mere alvorlig for DF end for de andre partier.

- Men forskellen er, at Dansk Folkeparti er under mistanke for bevidst at have oprettet et system for at kunne malke EU. De andre er ikke under mistanke for at have gjort det med vilje.

DF-sagen undersøges af EU's svindelenhed, Olaf, og EU-Parlamentet, der har "en seriøs mistanke om svindel".

DF har blandt andet brugt EU-midler fra den politiske alliance Meld og den tilhørende fond Feld til sommergruppemøder, en skonnert-tur, julekort og medietræning.

Hos Dansk Folkeparti mener gruppeformand Peter Skaarup, at det er pinligt for SF, at partiet også tilbagebetaler midler, efter at EU-parlamentariker Margrete Auken (SF) har revset DF.

- Og så står helligste hellige Margrete Auken og siger, at der er ikke noget at komme efter, siger Peter Skaarup til BT.

Det er måske et effektivt forsvar over for DF's egne vælgere og de mange vælgere, der ikke sætter sig ind i de enkelte sager, vurderer Søs Marie Serup.

- Men i substansen er det ikke et godt forsvar, for der er meget stor forskel på sagerne.

- Det kræver en smag for den finere madlavning at få øje på og forstå forskellene på de her sager. Jeg tror, det er de færreste vælgere, der graver sig ned i de her sager.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx