Af - 10/01-16 19:45

Datingeksperter: Manden skal betale på første dateDatingeksperter: Manden skal betale på første date

'Jeg betaler'. - Det tilbud bør manden give på første date, mener to datingeksperter. Men kun hver fjerde dansker mener, at manden skal stå for regningen på første dag, viser ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress tog på gaden og spurgte folk, hvem der betaler, når de er på en første date. Manden, kvinden eller splitter de regningen? Læs deres svar her.

Du er på din første date. I har drukket en kop kaffe og spist et stykke kage hver. I beder om regningen. Hvem betaler den?

Det er et spørgsmål, som deler befolkningen i flere lejre. Hver fjerde mener, at det altid bør være manden, der betaler på den første date. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress.

TV: Sexbrevkasse: Skynd dig at knalde ham, inden du lærer ham at kende
TV: Sexbrevkasse: Skynd dig at knalde ham, inden du lærer ham at kende

Her er deltagerne blevet spurgt, om det var manden, der skulle betale. 34 procent er hverken enige eller uenige i, at manden altid skal betale på første date, mens 33 procent er helt eller delvist uenige.

Men hvis det står til datingekspert og parterapeut Katrine Axholm, bør manden betale på første date. I hvert fald hvis han vil starte en gnist.

- Vi lever i en kultur, hvor kvinder har lært, at de skal klare sig selv, og derfor mener mange kvinder ikke nødvendigvis, at manden skal betale. Men den seksuelle spænding på daten går tabt, hvis kvinder og mænd bliver for ens, siger hun.

Nu er det her! Datingsite for Disney-fans
Nu er det her! Datingsite for Disney-fans

Hun forklarer, at det er en symbolsk handling, når manden betaler. Sådan viser han sin maskulinitet, der blandt andet består i, at han økonomisk kan forsørge en kvinde og være kvindens beskytter.

Og det er ikke kun på daten, man skal dyrke forskelligheden mellem mand og kvinde - det feminine og maskuline. Kontrasten holder også parholdet i live, mener Katrine Axholm.

Dating-appen Tinder raser over kritisk artikel: Kommer med glødende forsvar
Dating-appen Tinder raser over kritisk artikel: Kommer med glødende forsvar

Datingeksperten Jacob de Lichtenberg nævner også de traditionelle værdier mellem mand og kvinde som årsagen til, at manden altid bør betale på første date.

- Det med betalingen er noget, der ligger ret dybt i os. Manden signalerer, at han har overskud og kan brødføde kvindens børn, når han betaler, siger Jacob de Lichtenberg, der også har beskæftiget sig med noget lignende i sin bog 'Kropssprogets psykologi'.

Savner du en kæreste? Prøv disse syv tips til netdating
Savner du en kæreste? Prøv disse syv tips til netdating

Han mener derfor, at det er en 'rigtig dårlig strategi', hvis manden ikke betaler på første date. Ja faktisk skal manden ikke bare betale. Han skal også helst forsøge at betale, uden kvinden opdager det.

Betalingen skal slet ikke være noget issue. Det skal manden håndtere fuldstændig gnidningsfrit, hvis han skal være attraktiv overfor kvinden. Helst uden pigen opdager det. Eksempelvis mens hun er på toilettet.
Det siger Jacob de Lichtenberg.

30 procent af brugerne på Tinder er allerede gift!
30 procent af brugerne på Tinder er allerede gift!

LÆS OGSÅ: Holly lavede Snapchat-guiden: Nu spørger fyrene hende til råds om dating

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx