Af - 22/01-15 17:07; Opdateret: 22/01-15 20:44

TV: Udvist kriminel - Jeg vil blive ved med at bryde lovenTV: Udvist kriminel - Jeg vil blive ved med at bryde loven

Udviste kriminelle er desperate for at vende tilbage til Danmark og ligeglade med, at de straffes for at bryde indrejseforbud

storybild

Mirza Karjasevic, er en af de hundredevis af udviste kriminelle, der hvert år vender tilbage til Danmark. Ifølge tal TV2 har fået af Rigspolitiet, bryder halvdelen helt bevidst deres indrejseforbud og vender ulovligt tilbage. Nogle gør det for at begå ny kriminalitet. Andre kan ikke undvære deres familie, venner og liv i Danmark.

Mirza Karjasevic er en af dem der uden skrupler vil bryde indrejseforbudet igen og igen af hensyn til familien

Politikerne har hævet strafferammen for at bryde indrejseforbuddet i flere omgange, så man i dag risikerer op til tre års fængsel, hvis man bryder det. I praksis er dommene dog langt mindre, og får de udviste 10 til 20 dages fængsel første gang.

Dansk Folkepartis Retsordfører, Peter Skaarup udtalte i går til tv2.dk, at han mener, det skal medføre en ekstrastraf, hvis man kommer tilbage.

Forsvarsadvokat Henrik Stagetorn tror ikke, man kan straffe sig ud af problemet.

- Det kan man selvfølgelig teoretisk set, men man skal huske, at mange af de her mennesker har hele deres livscentrum her i Danmark og har været her, siden de var syv år. De vil gøre alt for at komme tilbage, og det ændrer hårdere straffe ikke ved, siger Stagetorn til mx.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx