Af - 07/04-16 18:08; Opdateret: 07/04-16 18:20

Dansk OL-guldvinder sælger sin medaljeDansk OL-guldvinder sælger sin medalje

Medaljesalg skal skaffe penge til drømmen om at vinde en ny OL-medalje i en helt anden sportsgren, fortæller OL-guldvinder fra 2008.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun kappede over fem sekunder af sin egen verdensrekord, da hun i september 2008 lagde alle konkurrenter bag sig i bassinet ved de Paralympiske Lege i Beijing og efter 2.27,84 minutter vandt guld i svømmediciplinen 150 meter medley.

I dag har 39-årige Chinett Karina Lauridsen sat sin OL-guldmedalje til salg på dba.dk for 100.000 kroner for at skaffe penge til drømmen om at vinden en ny OL-guldmedalje - denne gang på hesteryg.

Morten Bruun har fået stjålet sin EM-guldmedalje
Morten Bruun har fået stjålet sin EM-guldmedalje

- Alt i handicapidrætten koster en jetjager. En sadel til min hest koster 40.000 kroner. Men jo, der gik da mange tanker gennem mit hovedet, da jeg lagde medaljen op på dba.dk, siger Chinett Karina Lauridsen og tilføjer:

- Men den lå jo bare i den her æske, og så tænke jeg, at der måske var en samler, der var interesseret i den, så jeg kan fortsætte med at dyrke eliteidræt. Det er dressur-ridningen, der holder mig i gang, og målet er at stå med en ny OL-medalje om halsen.

Hun fortæller, at hun har en realistisk målsætning om at komme på podiet til DM i para-dressur i juni i år, men at økonomien kan ende med at spænde ben for drømmen.

Olympisk golfmester får en attraktiv sidegevinst
Olympisk golfmester får en attraktiv sidegevinst

- Jeg sælger faktisk alt, hvad jeg har i øjeblikket. Det eneste, der betyder noget for mig, er min hest og muligheden for at prøve mig selv og hesten af og vise det fantastiske samarbejde, vi har. Når jeg sidder deroppe, føler jeg mig som alle andre. Så føler jeg mig fri. Der er ikke nogen, der kan se, at jeg er kørestolsbruger, vel...

- Det betyder rigtig meget.

Chinett Karina Lauridsen har også sat sin OL-bronzemedalje fra 2008, som hun vandt i 50 meter rygcrawl, til salg for 60.000 kroner.

FAKTA: Disse danskere er klar til OL i Rio
FAKTA: Disse danskere er klar til OL i Rio

Det er ikke første gang, at OL-guldvindere sætter deres medaljer til salg. For eksempel solgte den estiske dobbelte OL-guldvinder i banecykling i normalidrætten i 2013 sine guldmedaljer fra Seoul 1998 og Barcelona 1992 for 25.000 dollar - svarende til knap 165.000 kroner - stykket. Hun skulle bruge pengene til en rygoperation.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx