Af - 28/04-15 20:40; Opdateret: 28/04-15 21:02

Power Girl: Anette stiller op til bikini fitness efter alvorlig kræftsygdomPower Girl: Anette stiller op til bikini fitness efter alvorlig kræftsygdom

30-årig mor fik konstateret kræft, men hun er nu blevet erklæret rask og skal til debutantstævne til september.

Bildstrecke im Grossformat »
Anette sov rigtig meget under sit behandlingsforløb, fordi hun var udkørt. Da behandling var ovre gik den 30-årige mor i gang med at træne i oktober, hvor dette billede er fra. Træningen gik i gang i oktober sidste år, hvilket var halvandet måned efter, hun fik den sidste behandling. Anette Brolykke Clemmensen havde på dette tidspunkt svært ved at løfte sine børn på tre og seks år. En måned inde i træningen kunne man allerede se en fremgang hos moderen. I de første måneder trænede hun i Fredericia. Til daglig er Anette anæstesisygeplejerske. Man kan tydeligt se, at den 30-årige power woman havde fået mere overskud i november. Den står på hård fysisk træning, når Anette Brolykke Clemmensen møder op i fitnesscenteret. Det var de mange opløftende ord fra de andre personer i træningscenteret i Fredericia tilbage i december, der fik sat tankerne i gang hos moderen til at stille op til bikini fitness. I december fik hun den gode nyhed, at hun ikke længere havde kræft. På bare to måneder kan man tydeligt se fremgang. Kroppen var allerede blevet mere spændstig tilbage i december. Tilbage i januar besluttede Anette Brolykke Clemmensen sig for at stille op til bikini fitness. Ligesom de fleste andre, der bevæger sig ned i træningscenteret, har hun taget det obligatoriske selfie-billede. Ryggen er blevet mere rank, som træningen er taget til i styrke. Man må sige, der er sket meget siden det første billede fra oktober og til dette fra januar. For et år siden havde hun ondt i underlivet med kræft - i dag træner hun op til bikini fitness. Overarmen bliver kun større og større. Anette Brolykke Clemmensen tidligere tre til fire gange om ugen. Derfor havde hun ikke forestillet sig at skulle stille op til bikini fitness tidligere. Sådan ser figuren ud i dag efter intens træning siden oktober. Den 30-årige mor har en stram diæt udover sin træning for at få den rigtige krop til bikini fitness i september.

Tjek Anette Brolykke Clemmensens forvandling ud i galleriet herover.

- Ens familie eller venner kan ikke helt sætte sig ind i, hvordan det er at have døden åndende i nakken.

Sådan lyder det fra Anette Brolykke Clemmensen om den besked, som hun fik i sommer, der sagde, at hun havde livmoderhalskræft.

Men døden har moderen, der kommer fra Tommerup på Fyn, nu fået slået væk ved hjælp af styrketræning efter en hård genoptræningsperiode siden oktober.

- Jeg fik nogle penge fra noget forsikring på grund af sygdommen, hvilket jeg besluttede at bruge på en personlig træner, fordi det havde jeg altid ønsket mig, siger den 30-årige mor, der til daglig arbejder som anæstesisygeplejerske, og fortsætter:

- Jeg startede halvandet måned efter, at jeg var færdigbehandlet. Jeg havde på det tidspunkt simpelthen ikke kræfter til at løfte mine børn eller gå op ad trapperne i vores hus uden at støtte mig til noget.

Dette billede får alle til at trykke ‘like’
Dette billede får alle til at trykke ‘like’

Hun valgte at tage til Fredericia, hvor hun kendte en fra gamle dage, der var træningscoach. Og stedet hun trænede gav hende mod på mere.

- Træningscenteret, hvor jeg trænede på det tidspunkt, var et sted, hvor der kom rigtig mange bodybuildere. Her sagde de til mig, at jeg godt kunne blive til noget, hvis jeg blev ved med at give den så meget gas, lyder det fra Anette Brolykke Clemmensen.

Den hårde besked
Hun besluttede derfor tilbage i januar at tilmelde sig debutantstævnet for bikini fitness i Herning til september. Men at hun skulle komme der til, at hun skal til at fitness-stævne, det havde hun ikke set for lidt mindre et år siden.

Her var hun nemlig mødt op hos gynækologen med den forventning om, at hun bare skulle have fjernet sin spiral og have sat en anden op, da hun havde lidt ondt i underlivet:

- Gynækologen sagde, at der var noget, som ikke så ud, som det skulle. Livmoderhalsen var meget fortykket, derfor besluttede hun at tage nogle biopsier med det samme.

Ung mor opdagede, at hun havde kræft på Facebook
Ung mor opdagede, at hun havde kræft på Facebook

- Jeg blev bange og spurgte, hvad er det, der er galt. Hun forsøgte at berolige mig og sagde, det kunne være mange ting, siger Anette Clemmensen og fortsætter:

- Mine ben rystede så meget, at der måtte to ind for at holde dem, så de ikke faldt ud af stigbøjlerne. Jeg er jo sygeplejerske til daglig, så jeg ved godt, at det ikke er helt godt, når der skal tages prøver med det samme.

- Jeg kunne efterfølgende ikke køre hjem i min egen bil, fordi jeg simpelthen var så bange for, hvad der var galt med mig.

Og det var ikke gode nyheder, hun fik, da beskeden kom. Her viste resultatet nemlig, at moderen til to havde livmoderhalskræft.

- Det var lige midt i vores sommerferie. Derfor var det rigtig svært at ligge sig på gulvet og give sig til at hyle, fordi mine børn var omkring en hele tiden.

- Men når de var lagt i seng om aftenen, der brød verden sammen omkring min mand og mig, fordi vi ikke vidste, hvor vi stod henne, fortæller Anette Brolykke Clemmensen, der skulle i behandling for sygdommen med det samme.

Stråling direkte i underlivet
- I starten af august gik jeg i gang med behandlingen, hvor jeg i første omgang fik strålebehandling hver dag, mens jeg fik kemo en gang hver onsdag. Her sad jeg så fem til seks timer i en stol og fik det, hvorefter strålebehandling gik i gang bagefter.

- Det var sindssyg hårdt. Især fordi det var et stort område, hvor jeg skulle stråles, hvilket gjorde jeg fik utrolig meget kvalme og brandsår på maven. Derudover fik jeg masser af bivirkninger ved at mine tarme blev strålet, siger moderen til to og fortsætter.

- Jeg fik desuden to gange indvendig stråling, hvor jeg var spændt fast til en seng i 18 timer. Strålingen fik jeg i 10 minutter hver time, mens jeg lå med det, som vel kan betegnes som et kyskhedsbælte. I alle disse timer skal man også faste.

- Jeg havde det rigtig, rigtig skidt efter disse behandlinger direkte oppe i underlivet, siger Anette Brolykke Clemmensen.

De energikrævende behandlinger stoppede i september. Herefter gik der yderligere tre måneder, før den endelige dom kunne fældes for, om hun var fri for kræft eller ej.

Både fysisk og mental træning
Det var hun.

- Det var fantastisk at få den besked. Jeg havde en fornemmelse af, at det så okay ud, fordi det apparatur, som jeg skulle have op i underlivet i min behandling, skulle laves efter mit underliv, og her viste det sig, at det ikke lyste særlig meget op på billederne taget af underlivet. Og det var et godt tegn.

- Men at få den endelig besked var forløsende, hvilket også skyldes at min mand havde haft hele familiens byrde på sine skuldre. Derfor han blev rigtig glad og tårerne trillede ned af kinderne på ham, og det blev selvforstærkende for den forløsning, jeg fik, siger Anette Brolykke Clemmensen.

Den lille familie fra Tommerup er derfor også kommet stærkere ud af sygdommen, og det gælder ikke mindst den 30-årige, kræftfrie anæstesisygeplejerske.

Hun har nemlig fået styrken tilbage i sin krop og fået modet til at stille op til bikini fitness.

- Min krop er bare blevet bomstærk, mens mine tanker også er blevet meget bedre. Tidligere kunne jeg nemlig godt tænke lidt negativt, men jeg får det ligesom skudt ud gennem træningen, hvis der er noget, som er træls, lyder det fra Anette Brolykke Clemmensen.

TV: Her tager folk godt fat om løgposen
TV: Her tager folk godt fat om løgposen

Men det er en meget omkostelig affære at træne sig op til debutantstævnet i Herning til september, hvor der også skal en masse udstyr til selve stævnet.

- Alene bikinien koster 5.000 kroner. Derudover er der sko, kosttilskud samt al den mad, som jeg skal spise, men som min familie ikke spiser. Jeg er nemlig på diæt, hvor alle mine måltider er afvejet og skal tages på bestemte klokkeslæt, hvilket gør, at resten familien ikke spiser det samme som mig.

- Derfor ville jeg ikke kunne have tilmeldt mig og få det finansieret, hvis jeg ikke havde mine sponsorer Cult Vital Water, Daglig Brugsen i Brylle, Stark Ørbæk, Supervand Vvs, Restaurant Grønttorvet og Hanne, der min gode veninde, fortæller Anette Brolykke Clemmensen, der til dagligt træner hos Team Odense.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx