Af - 01/07-17 11:33

100 børn blev syge: Nu er synderen blevet afsløret100 børn blev syge: Nu er synderen blevet afsløret

Skovvangskolen i Hammel i Østjylland besøgte i sidste uge en bondegård, men besøget endte uheldigt ved, at omkring 100 elever fra skolen fik tynd mave og feber efter besøget.

storybild

(Billede: Iris)

Både skolelederen og forældrene mistænkte køerne for at have en finger med i spillet. Børnene fra skolen havde nemlig fået rå mælk direkte fra en tank.

Det viser sig nu, at mistanken var korrekt. Det var den rå komælk, der gjorde omkring 100 børn syge, skriver TV2 Østjylland.

Skolen tog kontakt til embedslægen, efter flere børn havde meldt sig syge. Embedslægen undersøgte den mælketank, som børnene havde fået mælk fra. Men der var ingen farlige bakterier at finde. Det viste sig, at tanken var blevet rengjort, og der var kommet ny mælk i, da lægen undersøgte den.

Men afføringsprøver fra børnene viste, at det var den rå mælk, som havde gjort halvdelen af skolen syg.

- Vi er ikke i tvivl om, at det var mælken, der gjorde de næsten 100 elever og lærere fra Hammel syge. Afføringsprøver fra en række elever indeholdt campylobacter-bakterier, som kan findes i upasteuriseret mælk. Og fra vores spørgeskemaundersøgelse kan vi se, at næsten halvdelen alle af de, der blev syge, havde drukket mælk fra gården, siger Nikolas Hove, der er beredskabschef hos Fødevarestyrelsen.

Bakterien campylobacter gør hvert år mange syge, da de findes i tarmene hos mange dyr, vi spiser. Bakterien bliver spredt af gødning, afføringen, slagtning og i rå mælk, som børnene havde været udsat for.

Den meget smitsomme bakterie havde faktisk også smittet børn, der slet ikke havde drukket mælken. Derfor måtte skolen aflyse nogle arrangementer og bruge en masse håndsprit for at holde smitten nede. Skolelederen fortæller, at de fleste børn var blevet raske i sidste uge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skud affyret i boligområde
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx