Af - 06/01-17 14:09; Opdateret: 06/01-17 14:52

Maskeret mand smed taske ind i  læsesal og råbte  'Allahu Akbar'Maskeret mand smed taske ind i læsesal og råbte 'Allahu Akbar'

Politiet har anholdt 15-årig og ser med med stor alvor på sagen.

storybild

Studerende på Copenhagen Business School på Frederiksberg i chok. (Billede: Scanpix/arkiv)

En maskeret person med partisanertørklæde kastede kort før jul en taske ind i Copenhagen Business Schools læsesal på Frederiksberg, mens han råbte 'Allahu Akbar' (Gud er stor, red.), som er et udtryk, flere terrorister har anvendt i forbindelse med terroraktioner.

Politiet anholdte en mand på stede, skriver Bt.dk.

PET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrussel
PET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrussel

Den voldsomme hændelse skete sidst på eftermiddagen den 17. december.

- Jeg sidder og hører musik, da jeg lige pludselig hører en voldsom stemme, der råber 'Allahu Akbar'. Min kammerat og jeg kigger på hinanden, og jeg tænker: Hørte jeg lige det? Vi ser så, at folk på læsesalen flyver op af stolen, siger en CBS-studerende, som ønsker at være anonym, til Bt.dk.

Gerningsmanden beskrives af flere øjenvidner som meget ung og af afrikansk oprindelse. Ifølge Bt.dk's anonyme kilde var flere studerende i chok, og en studerende måtte have krisehjælp, fordi han var overbevist om, at han skulle dø.

- Der blev jo simuleret et terrorangreb, siger BT's kilde.

Analyse: Større risiko for IS-angreb mod Danmark
Analyse: Større risiko for IS-angreb mod Danmark

Flere øjenvidner fortæller, at gerningsmanden grinte og fortalte, at det hele var en joke, og at det var noget, han havde set på YouTube. Han blev tilbageholdt af studerende, indtil politiet nåede frem.

Politiet bekræfter hændelsesforløbet over for Bt.dk og oplyser, at den mistænkte gerningsmanden er 15 år. Politiet opfatter ikke sagen som uskyldige drengestreger. Tværtimod.

- Det er noget, man ser med alvor på, fordi det har så store konsekvenser for de mennesker, der sad på læsesalen. Det er noget, der kan give fængselsstraf, siger senioranklager ved Københavns Politi Anne Sofie Brix til Bt.dk.

Danskerne forventer terror men få er bange
Danskerne forventer terror men få er bange

Hun henviser til en episode i Københavns Lufthavn i november 2015, hvor to græske forretningsmænd jokede med, at de havde en bombe i en af deres kufferter.

Politiet syntes ikke, det var sjovt og mødte talstærkt op. Hele Terminal 3 blev evakueret, og 14 fly blev aflyst. Mændene blev idømt tre måneders fængsel og udvist fra Danmark med indrejseforbud i seks år.

Politiet skal nu vurderer, om der skal rejses sigtelse mod den 15-årige.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx