Af Ritzau - 23/06-17 13:12; Opdateret: 23/06-17 14:32

Kvinde dømt for millionsvindel som ansat i kommuneKvinde dømt for millionsvindel som ansat i kommune

En nu 58-årig kvinde er kendt skyldig i at have snydt Gentofte Kommune for små fem millioner kroner.

storybild

En tidligere administrativ medarbejder i Gentofte Kommunes tandpleje er blevet dømt for groft mandatsvig ved at hæve og overføre næsten fem millioner kroner til sig selv fra kommunens konto. (Billede: Free)

Igennem cirka fem år lykkedes det en nu 58-årig kvinde ubemærket at hæve og overføre mere end 4,7 millioner kroner til sig selv og andre fra en konto, der tilhørte Gentofte Kommune.

Svindlen foregik ugentligt og nogle gange flere gange dagligt, mens hun var ansat som administrativ medarbejder i kommunens tandpleje, hvor hun havde adgang til økonomisystem og hævekort.

Retten i Lyngby har fredag idømt kvinden 2,5 års fængsel for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.

To af årene er gjort betingede med vilkår om psykiatrisk behandling, oplyser anklagerfuldmægtig Line Rosberg.

- Dommeren fandt, at hun skulle have en almindelig fængselsstraf og ikke en behandlingsdom, men at hun også skal modtage psykiatrisk behandling, siger Line Rosberg.

Kort efter kvindens ansættelse i kommunen i 2009, blev hun idømt behandling for at have svindlet for et mindre beløb på en tidligere arbejdsplads. Det blev Gentofte Kommune oplyst om i slutningen af 2009.

Da svindlen blev opdaget, udtalte Gentofte Kommune, at mandatsviget ville være blevet opdaget langt hurtigere, hvis kontoen var blevet kontrolleret af kvindens leder. Lederen blev kort efter afsløringen fritaget for tjeneste.

Svindlen stod på mellem 1. juni 2009 til 28. juli 2014, hvor hun blev afsløret.

Det var en bilhandel mellem kvinden og en anden borger, som førte til, at kvindens mandatsvig blev opdaget. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Gentofte Kommune.

Kommunen politianmeldte kvinden i 2014 på mistanke om, at hun havde misbrugt sin adgang til kontoen.

Ifølge Line Rosberg har sagen været så længe undervejs, blandt andet fordi der skulle indhentes en mentalerklæring af kvinden.

Derudover skulle sagen først være kørt som tilståelsessag, fordi kvinden fra begyndelsen har indrømmet mandatsvig.

Men fordi det var en mulighed, at hun kunne blive idømt en ren behandlingsdom, måtte sagen omberammes til en almindelig straffesag, hvilket har taget sin tid.

Kvinden er udover fængselsstraffen også dømt til at skulle tilbagebetale 4,7 millioner kroner til Gentofte Kommune.

Hun har valgt at modtage dommen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx