Af Ritzau - 11/10-16 10:53; Opdateret: 11/10-16 12:32

Anklager vil fælde tiltalt for kirkedrab med teledata og dnaAnklager vil fælde tiltalt for kirkedrab med teledata og dna

En nævning er sendt hjem i sagen, hvor 68-årig er tiltalt for at have dræbt sin ekskone ved Sneslev Kirke.

storybild

En 68-årig mand nægter sig skyldig i drab. Anklager vil dog have ham dømt for at have dræbt sin ekskone. Genrefoto (Billede: Colourbox)

Oplysninger fra mobiltelefoner kommer til at spille en væsentlig rolle i en sag, hvor en 68-årig mand er tiltalt for at have dræbt sin ekskone.

Det gør anklager Kathrine Alsholm klart, da hun lægger sagen frem for sagens dommere og nævninge på retssagens første dag.

- Vi skal se på telehistorik, tekniske erklæringer, afhøringer af både tiltalte og vidner samt foto.

- Ud fra min overbevisning kan man fastlægge flere personer i sagens færden. Blandt andet er flere af dem gået på master (telemaster red.) nær gerningsstedet, siger hun.

Før retssagen kunne gå i gang tirsdag, måtte retsformanden i sagen sende en nævning hjem. Han havde for tætte forbindelser til efterforskningen.

- En nævning er blevet sendt hjem, fordi han havde tæt familiemæssig tilknytning til Midt- og Vestsjællands Politi. Hans mor er ansat i afdelingen for personfarlig kriminalitet, som har behandlet sagen, lød det.

Dermed er nævningekorpset skåret ned til seks nævninger og én suppleant.

Sagen handler om drabet på en 40-årig mor til tre. Hun var ansat som graver og kirketjener ved Sneslev Kirke, hvor hun blev fundet dræbt af knivstik i en kontorbygning om morgenen 30. december.

Få uger før drabet flyttede kvinden fra sin mand og hen til en ny kæreste. Det er eksmanden, der nu er tiltalt for at have slået hende ihjel.

Eksmanden nægter sig skyldig, men anklageren graver tirsdag i, hvor han var 29. december om morgenen sidste år, da drabet fandt sted. Oplysninger fra mandens telefon placerer ham nemlig nær gerningsstedet.

Den tiltalte afviser dog at have været i kirken eller i graverboligen den dag. Heller ikke dna-spor fra den 68-årige på indersiden af et håndtag til graverboligen, hvor kvinden havde kontor, er ifølge den tiltalte underligt.

- Jeg har været der mange gange før. Jeg har nok sat aftryk alle steder undtagen på loftet, forklarer han.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden nytårsaften. Der ventes dom i sagen 21. oktober.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx