04/05-15 17:59

Sydsjællandsk vanvidsbilist skal to år i fængselSydsjællandsk vanvidsbilist skal to år i fængsel

Landsretten har stadfæstet byrettens dom til 23-årig mand, der med alkohol i blodet påkørte og dræbte kvinde.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Farten var oppe på omkring det dobbelte af det tilladte på strækningen, da en 67-årig kvinde den 13. juni sidste år blev påkørt og dræbt af en spirituspåvirket bilist i Brøderup ved Tappernøje i Sydsjælland.

Bilisten blev tiltalt for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel. Han blev i december i Retten i Næstved idømt to års fængsel, og den straf har Østre Landsret mandag stadfæstet, oplyser netavisen sn.dk.

Ulykken skete, da den 23-årige Jannick Sylvest Hansen en fredag aften ved 20.40-tiden med en promille over det tilladte og uden sikkerhedssele kom kørende i sin varebil med høj fart.

Ifølge anklagemyndigheden nåede farten op på mindst 158 kilometer i timen, selv om der kun må køres 70 kilometer i timen på strækningen.

Lige før krydset Østre Brøderupvej, Sjoltevej og Hovedvejen i Brøderup overhalede han tre biler på et sted, hvor der var dobbelt optrukket midterstribe på vejen.

Den hasarderede overhaling endte med, at den unge mand tørnede ind i en personbil ført af den 67-årige kvinde. Ved sammenstødet var farten mindst 147 kilometer i timen, og det var så voldsomt, at den kvindelige bilist mistede livet på stedet.

Ud over de to års fængsel var Østre Landsret også enig med byretten i, at den 23-årige skal fradømmes kørekortet i otte år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx