Af Simon Boas - 08/11-17 12:07

Jesper måtte aflive sin hund efter aftentur: Pludselig kom hun løbende tilbage og styrtblødteJesper måtte aflive sin hund efter aftentur: Pludselig kom hun løbende tilbage og styrtblødte

Nu har han et opråb til danske unge.

storybild

(Billede: Privatfoto)

»Jeg ved godt, at der ikke er nogen, der gør det bevidst. De unge drikker nogle bajere, og så smider de flaskerne bagefter. Men tænk jer nu om, inden I gør det.«

Sådan lyder opfordringen fra Jesper Gade til unge mennesker, som Lokalavisen Hørsholm omtalte tirsdag, efter han for ganske få uger siden måtte lade sin to et halvt år gamle hund Karla aflive, fordi hun havde trådt i nogle glasskår.

»Min kæreste og jeg er ude gå en tur klokken 23 om aftenen ved Hørsholm Idrætspark med vores to hunde, Karla og Ziggy, da vi pludselig kan høre Karla pive på afstand,« siger Jesper Gade.

Jesper Gade og kæresten er overbevist om, at det hjerteskærende piveri kommer fra en fugl, som Karla formentlig har fanget.

»Men da hun kommer løbende tilbage til os, halter hun på tre ben, og vi kan se, at det styrtbløder fra det ene ben, og det ser ud til, at leddet er skåret op,« fortsætter Jesper Gade.

Han kontakter straks sine børn, så de kan komme med kompressionsbind til at stoppe Karlas blødning. De er alle smurt ind i blod, husker Jesper Gade, og i chok over den voldsomme skade kontakter han familiens dyrlæge, hvor han får en tid dagen efter om morgenen.

Men hos dyrlægen er der dårligt nyt. Karlas skader er så slemme, at en kirurg må operere Karla. Men kirurgen på Gentofte Dyrehospital meddeler Jesper Gade, at skaden er meget alvorlig, og at både infektioner, gigt og arvæv kan resultere i, at Karla aldrig vil komme til at gå normalt igen, selv om man opererer hende.

»Det kunne være et forløb, der strakte sig over fem måneder, og herefter var vi ikke engang sikre på, at Karla ville komme til at kunne gå normalt igen.«

12 timer efter at Karla trådte på glaskårene ved Hørsholm Idrætspark, tager Jesper Gade og familien beslutningen om, at deres 2 1/2 år gamle blanding af en samojede og golden retriever skal aflives.

Nu opfordrer han særligt unge mennesker til at være mere opmærksomme, når de hygger sig på offentlige steder og efterlader flasker.

»Der ligger faktisk glasskår flere steder ved Hørsholm Idrætspark, og jeg har ofte set børn og unge smadre flasker. Mange gør det i stærkt beruset tilstand. Jeg har selv set det, og jeg vil gerne fortælle dem, at det altså har konsekvenser,« siger han, men understreger samtidig, at han ikke tror, at det er de unges hensigt, at de smadrede flasker skal koste hundeliv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx