Af Ritzau - 25/03-17 15:44; Opdateret: 25/03-17 18:18

SF: Danmark bør tage 1500 kvoteflygtninge hvert årSF: Danmark bør tage 1500 kvoteflygtninge hvert år

SF kritiseres for stram udlændingelinje. Men SF ønsker hurtigere familiesammenføring og 1500 kvoteflygtninge.

storybild

SF-formand Pia Olsen Dyhr fremhæver på partiets landsmøde i Odense lørdag en række områder som trækker i en anden retning end kritikken af partiets "højredrejning" i udlændingepolitikken. Blandt andet vil SF have Danmark til at modtage 1500 kvoteflygtninge årligt og give flygtninge hurtigere adgang til familiesammenføring. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Danmark skal modtage 1500 kvoteflygtninge årligt i stedet for nul, hvis det står til SF.

Derudover skal flygtninge have hurtigere adgang til familiesammenføring. Og så skal "fattigdomsydelserne" afskaffes.

SF formand Pia Olsen Dyhr fremhæver på partiets landsmøde i Odense en række områder som trækker i en anden retning end kritikken af partiets "højredrejning" i udlændingepolitikken.

- Vi er nødt til at lette presset på flygtningelejrene ved at tage kvoteflygtninge. Der hjælper vi også nogle af de mest sårbare flygtninge, siger Pia Olsen Dyhr.

SF ønsker også et opgør med, at nogle flygtninge skal vente tre år på familiesammenføring.

Spørgsmål: Hvor hårdt vil I stå på kvoteflygtninge og hurtigere familiesammenføring, hvis I skal lægge stemmer til en S-ledet regering efter valget?

- Det er vigtigt for os med kvoteflygtninge. Det er også vigtigt, at folk kan familiesammenføres. Men jeg oplever, at SF og S er enige om en stor del af udlændingeområdet. Eksempelvis når det gælder social kontrol, siger Pia Olsen Dyhr.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, fastslår dog, at de to partier ikke ser ens på kvoteflygtninge eller familiesammenføring:

- Socialdemokratiet sagde ja til nye regler for familiesammenføring på et tidspunkt, hvor der kom rigtig mange flygtninge hertil. Og det er deres familiesammenføringer, der er under behandling nu.

- På kvotespørgsmålet har vi indtaget det, synes jeg, helt naturlige standpunkt, at når der kommer så mange mennesker på en gang, så har vi ligesom opbrugt vores kapacitet i Danmark. Husk på, at der kom rigtig mange mennesker i 2015.

- Det kan være, at tingene ser anderledes ud på et tidspunkt. Men der er nogle uenigheder, siger Mette Frederiksen.

Debatten kommer, mens dele af SF-baglandet diskuterer, om partiets udlændingepolitik er blevet for stram.

Anledningen er, at SF torsdag lavede en kovending i forhold til et forslag om en nødbremse på asylstrømmen. Først lød der et ja, derefter et nej.

Kristina Püschl, der er lokalformand i SF Kalundborg, mener dog ikke at SF har skærpet sin udlændingepolitik:

- Hvis man ser på det seneste år, har SF stemt imod langt de fleste stramninger, der har været foreslået, siger Kristina Püschl.

At SF senest har sagt nej til at afvise asylbørn ved den danske grænse understøtter, at SF ikke er i gang med at ændre kurs, mener lokalformand i SF Faxe Henrik Friis.

- Det er den samme linje, vi fastholder. Vi er gode til at få diskuteret det og erkende, at integration giver nogle udfordringer. Men der er ikke nogen stramninger, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx