Af Jeppe Pedersen - 03/11-17 07:13

Kræftramte Anette stod frem på tv og fortalte om livsglæde og håb - nu er hun dødKræftramte Anette stod frem på tv og fortalte om livsglæde og håb - nu er hun død

Tragisk.

storybild

Anette Søgaard Jakobsen døde af kræft 31. oktober, 39 år.

Den 39-årige kræftramte Anette Søgaard Jakobsen deltog i TV 2s 'Knæk Cancer' program, der blev vist 25. oktober. Nu er hun desværre gået bort.

Det skriver TV 2.

Anette Søgaard Jakobsen led af en aggressiv og arvelig form for brystkræft. Hun forsøgte sig med en specialbehandling på Vejle Sygehus, men undervejs i forsøget spredte kræften sig til hendes lungehinder og til hovedet, hvor hun fik to knuder, og behandlingen blev sat på pause.

»Hvis det ikke kan hjælpe mig, håber jeg bare, det kan hjælpe andre,« sagde hun om den alternative behandling.

Hurtigt fik hun det hurtigt værre, og hendes vejrtrækning blev dårligere og dårligere, mens hendes lunger fyldtes med vand.

Tirsdag den 31. oktober sov hun stille ind.

Tilbage sidder hendes far, storebror, svigerinde, kæreste, nevø, niece og en masse venner.

Og netop storebroren skrev denne smukke besked på Anettes egen Facebookside:

Anettes bror tænker især tilbage på hendes viljefasthed, hun viste, da hun blev indlagt på hospice.

»Hun blev ved med at bevare en ukuelig optimisme. Hun mente stadigvæk, at fordi hun var på hospice, var det ikke ensbetydende med, at hun skulle dø. Hun satsede stadigvæk på, at hun nok skulle kunne rejse sig og gå ud derfra,« fortæller han til TV 2.

Anette Søgaard Jakobsens død er forhåbentlig ikke forgæves. Anettes kræftsygdom er nemlig arvelig, og der er 50 procents risiko for, at hendes lille niece Ingeborg også arver den. Og derfor har syghuset i Vejle brug for så mange testpersoner som muligt.

»Det er så storsindet! Det er også noget af det, der har kendetegnet min søster. Hun var så uselvisk, hun satte andre før sig selv, lige meget hvad det drejede sig om, siger Anettes bror Jørgen Søgaard Jakobsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx