Af - 30/11-16 21:00

Ny måling: Samuelsen får vælgerlussingNy måling: Samuelsen får vælgerlussing

Det giver knubs at klatre højt op i topskatte-træer. Samuelsen og Co. får vælgerhug efter at have vekslet ultimativt krav til ministerbiler.

storybild

Ultimativt topskatte krav fremsat med stålsatte øjne er vekslet til ministerbiler. Det kan LA-vælgerne ikke lide. (Billede: scanpix/arkiv)

Det koster dyrt på vælgerkontoen at veksle et ultimativt og vedholdende krav – fremsat med stålsatte øjne - om topskattelettelser til ministerbiler. I hvert fald kan det konstateres, at partiformand Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliance efter regeringsdannelsen i mandags går tilbage fra 8,7 procent af vælgerne i midten af november til nu blot 6,3 procent. Det viser en vælgermåling, som er foretaget i de hektiske op til, under og lige efter regeringsdannelsen.

Samuelsens troværdighed skraber bunden efter slingrekurs
Samuelsens troværdighed skraber bunden efter slingrekurs

Samtidig må Anders Samuelsen lide den tort, at han nu er Danmarks næstmindst populære partileder, kun undergået af Nye Borgerliges Pernille Vermund, viser YouGov-undersøgelsen. Vælgerne tildeler således blot Samuelsen 2,39 point på en popularitetsskala fra 1-5 (hvor 1 betyder ’ ’meget dårligt’ og 5 betyder ’meget godt’), hvilket betyder, at vælgerne tenderer kraftgt mod at synes, at Samuelsen gør decideret ’dårligt.

- Det er nonsens og spind, når Samuelsen og Liberal Alliance i dag påstår, at det hele tiden har været strategien, at topskattekravet skulle presse Løkke til at tage dem med i regering. LA satsede hele butikken på, at DF ville bøje sig mod at få stramninger på udlændingepolitikken. Men der fejllæste de DF.
Erik Holstein, politisk kommentator på Altinget.dk

Målingerne bekræfter, at det også på den lange bane kan blive en bekostelig affære for Liberal Alliance og Anders Samuelsen personligt at have droppet rollen som rebelsk støtteparti til fordel for rollen som loyal regeringspartner og medunderskriver på et regeringsgrundlag, hvor partiet ikke har fået sat mange aftryk på kerneområder som skat og økonomi, vurderer politisk kommentator på netmediet Altinget.dk Erik Holstein.

Liberal Alliance bløder op efter ministerposter
Liberal Alliance bløder op efter ministerposter

Han understreger, at vurderingen skal tages med forbehold for, at billedet kan ændre sig i kommende målinger.

- Men fortællingen om Liberal Alliance som et anderledes parti, der ikke var til fals for ministerposter, er blevet undermineret, siger han og tilføjer, at det vækker mindelser om SF, der også gav køb på mærkesager og principper for at gå med i Thornings SRSF-regering.

Samuelsen accepterer ja-hat i regeringens EU-linje
Samuelsen accepterer ja-hat i regeringens EU-linje

- Gror den fortælling fast, er det meget svært at arbejde sig op igen, siger Erik Holstein.

S-formand Mette Frederiksen står med rød bloks 92 mandater i ryggen mod blå bloks 83 mandater til at vriste nøglerne til Statsministeriet fra Lars Løkke Rasmussen (V).


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx