Af - 01/05-15 10:08; Opdateret: 01/05-15 11:13

Søren Gade stiller op til FolketingetSøren Gade stiller op til Folketinget

Tidligere forsvarsminister og direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade har netop meddelt, at han igen stiller op til Folketinget for Venstre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade har netop meddelt, at han igen stiller op til Folketinget for Venstre.

Han stiller op i Nordjyllands Aalborg Vest-kreds og bliver dermed spydspidskandidat for Venstre i Nordjylland.

- Jeg har fået bud før og takket nej, men da jeg fik muligheden i går, så besluttede jeg mig for at sige ja. Det er sidste chance for at komme med på holdet inden et folketingsvalg, siger Søren Gade til TV2 News.

Meldingen er særdeles overraskende, eftersom han i går blev udnævnt som formand for Care Danmark. Og her havde man heller ikke hørt om folketingsplanerne fra Venstre-manden.

Det bekræfter Care Danmark over for metroxpress, men giver samtidig udtryk for, at han sagtens kan fortsætte som formand, da der ikke er noget til hinder for det i deres vedtægter.

At Søren Gade nu stiller op for Venstre til det kommende folketingsvalg, er tilsyneladende ikke noget, der generer Kristian Jensen.

- Det er fantastisk. Jeg glæder mig over det. Jeg har set Søren som en god ven siden vi i 1996 konkurrerede om at få pladsen som folketingskandidat i Holstebro, siger Kristian Jensen til TV 2 og fortsætter:

- Jeg synes, det er godt for partiet, at Søren stiller op. Han er en dygtig politiker og kan være med til at trække stemmer til Venstre, siger Kristian Jensen.

Søren Gade forlod dansk politik i 2010 oven på sagen om jægerbogen, der var blevet oversat til arabisk af en i Forsvarsministeriet.

Efterfølgende blev han direktør i Landbrug & Fødevarer, men forlod jobbet i 2014 efter fire år på posten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring: Svensk politi lokkede...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Medie: Van der Vaart er brandvarm i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx