Af Ritzau - 22/11-16 17:49; Opdateret: 22/11-16 18:15

Pape: Vigtigheden af EU er ikke til debatPape: Vigtigheden af EU er ikke til debat

Vi kommer alle til at bøje os, forudser K-formanden. Men Danmark skal fortsat være aktiv medspiller i EU.

storybild

Venstre, Konservative og Liberal Alliance er tirsdag aften i gang med forhandlinger, som de håber vil føre frem til et grundlag for en ny trekløverregering. Her ses Brian Mikkelsen og Søren Pape Poulsen fra De Konservative. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Danmark skal fortsat være en aktiv medspiller i EU.

Det fastslår den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, tirsdag aften, hvor hans parti er på Marienborg for at forhandle regeringsgrundlag med Venstre og Liberal Alliance.

EU-politikken er et af de konkrete områder, hvor de tre partier tilsyneladende er ret uenige.

For eksempel anbefalede Liberal Alliance et nej ved sidste års afstemning om at afskaffe retsforbeholdet. Mens både V og K var fortalere for at stemme ja.

- Jeg kan forestille mig, at vi alle sammen kommer til at bøje os mod hinanden. Men det er ikke til debat, at EU er nødvendig for Danmark, og at vi skal være en aktiv medspiller i det, siger Søren Pape Poulsen.

Når det er sagt, så mener han ikke, at de tre partier nødvendigvis er så uenige, som man umiddelbart kunne få indtryk af.

- Jeg tror faktisk, at vi deler nogle ambitioner om, at EU ikke skal udvikle sig til en social union. EU skal tage sig af de store ting, grænseoverskridende kriminalitet, klima- og miljøproblemer, siger han.

- Der er selvfølgelig en kant for, hvad EU skal udvikle sig til. Men vi sætter ikke hverken Danmarks medlemskab af EU eller vigtigheden af EU til debat.

Spørgsmål: Men det er jo ikke fuldstændig utænkeligt, at vi kommer til at stemme om retsforbeholdet igen. Der må I vel blive enige om et eller andet, der skal stå i regeringsgrundlaget?

- Ja, det skal vi i hvert fald have en diskussion om, hvordan det skal håndteres, siger Søren Pape Poulsen.

- Alle tre partier går jo sådan set ind for at afskaffe retsforbeholdet. Det gør Liberal Alliance også, har jeg forstået. Der var andre ting i den afstemning, der gjorde at de anbefalede et nej.

- Der tror jeg såmænd ikke, vi kommer i konflikt med hinanden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx