Af - 24/04-14 07:29

Mærsk vil have gymnasieelever til at spille computer i skoletidenMærsk vil have gymnasieelever til at spille computer i skoletiden

Den danske olie-gigant forærer ungdomsuddannelser et computerspil, der skal gøre eleverne klogere på olieefterforskning og olieproduktion.

storybild

Normalt er det ikke meningen, at eleverne på danske gymnasier, tekniske skoler og hf-uddannelser skal sidder og spille computer i undervisningstiden. Men somme tider kan det faktisk være ganske lærerigt.

Derfor forærer olie-giganten Mærsk nu spillet Quest for Oil til alle landets ungdomsuddannelser. Spillet er udviklet for Mærsk med det formål at give et bedre indblik i olieefterforskning og olieboring.

Mærsk spekulerer i lav skat: Så lidt betaler selskabet
Mærsk spekulerer i lav skat: Så lidt betaler selskabet


Birgit Justesen underviser i naturgeografi på Nærum Gymnasium, og hendes elever har allerede prøvet spillet.

- De var vilde med det. Elever lærer på forskellige måder, og for nogen kan det være godt at supplere det man læser med noget mere visuelt, fortæller hun og understreger, at spillet er meget relevant for undervisningen i naturgeografi.

Mærsk bliver lillebror: Her er verdens længste skib
Mærsk bliver lillebror: Her er verdens længste skib


- Der går nogle ting op for eleverne, de ikke havde forstået, fordi det kommer ind i en sammenhæng, hvor det er lettere at forholde sig til, siger Birgit Justesen.

Hun er ikke bange for, at Mærsk kan bruge spillet som reklame.

Danske Bank satser på rige børn som kunder
Danske Bank satser på rige børn som kunder


- Det er klart, at Mærsk er en stor magtfaktor i energisektoren, men det er en del af pensum, at man lærer om olie. En anden stor del af pensum er bæredygtighed, så man kommer ikke uden om hele klimadebatten og alternativerne til olie som vandkraft, vindkraft og solenergi, påpeger gymnasielæreren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx