Af - 09/01-14 08:20

Venner reddede dansk top-skiløbers liv efter styrtVenner reddede dansk top-skiløbers liv efter styrt

Den danske top-skiløber Morten Hauerbach var i overhængende livsfare, men er i dag i live takket være gode venner, der reddede hans liv.

storybild

Den danske top-skiløber Morten Hauerbach var i overhængende livsfare, men er i dag i live på grund af gode venner, der reddede hans liv. (Billede: Facebook)

Den 29. december vil for evigt stå som en skelsættende dag i 35-årige Morten Hauerbachs liv.

Det var dagen, hvor han styrtede på en klippeside i off pisten i Frankrig. Det var dagen, hvor han burde have været død.

Og det havde han også været, hvis ikke det var for tre snarrådige og inden for skisporten rutinerede venner.

Dansk top-skiløber indlagt med Schumacher efter styrt
Dansk top-skiløber indlagt med Schumacher efter styrt

På vej ned af den stejle bjergside styrtede Morten Hauerbach, som med en Danmarksmester-titel i pukkelpiste i bagagen ellers er en habil skiløber.

Han ramte en sten, og derfra er det hele lidt usikkert, hvad der skete. Meget af det husker han ikke selv, men har af de tre venner, der var med, fået fortalt, hvad der skete:

- På vej ned styrter jeg og laver 2 flips (flikflak, red.) ned af bjerget, hvor jeg efter første omgang slår hovedet imod klipperne og herefter forsætter livløst og ender med at ligge stille og bevidstløs.

- Konsekvensen af mit styrt er, at mit liv er i overhængende livsfare, 3 åbne kraniebrud, ( blev syet i hovedet med 50 sting,) en brækket hals, et kompliceret brækket kraveben, blødninger og hævelser fra hjernen, samt små skader, skriver Morten Hauerbach i en opdatering på Facebook.

Schumacher i ski-ulykke: Bankede hovedet ind i sten
Schumacher i ski-ulykke: Bankede hovedet ind i sten

Medie: Schumacher i koma de næste 48 timer
Medie: Schumacher i koma de næste 48 timer

Senere i opdateringen takker den tilskadekomne skiløber de tre venner, som var med ham, da ulykken skete. Venner, som han i dag kan takke for at være i live.

- Jeg vil af hjertet gerne takke Nikolaj Vang, Rasmus Brohl (Tiovli) og Frederik Gottlieb. I havde en plan som I fulgte, fik fat i en redningshelikopter, holdte sammen på et åbent hovede i 40 min, stabiliserede mig, og havde førstehjælpsudstyr med - som lægerne har sagt "Dine venner reddede dit liv".

- Mine ord kan ikke beskrive min taknemlighed, skriver Morten Hauerbach fra sin hospitalsseng i Grenoble i Frankrig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Se billedet: Paradise-deltager har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx