Af - 20/01-15 07:13; Opdateret: 20/01-15 07:28

Danske Syrienkrigere får gransket deres barndomDanske Syrienkrigere får gransket deres barndom

20 sager om danskere, der er draget i hellig krig, skal hjælpe myndighederne med at forebygge problemet.

storybild

(Billede: Polfoto)

De danske myndigheder ved for lidt om de danskere, som rejser til Syrien for at deltage i kamphandlinger sammen med terrorgruppen Islamisk Stat, og derfor har Socialministeriet iværksat en undersøgelse af 20 sager, hvor unge danskere er rejst til Syrien.

Det viser dokumenter, som metroxpress har fået aktindsigt i.

Det er Ankestyrelsen, som foretager sagsgennemgangen for ministeriet, og i de 20 sager vil Ankestyrelsen tage kontakt til de kommuner, hvorfra de pågældende Syrienkrigere er opvokset og bede om de sagsakter, der måtte være om den enkelte person.

Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi
Syrienkrigere skal kunne dømmes for landsforræderi

Herefter vil styrelsen sammen med en børnesagkyndig gennemgå sagerne, og socialminister Manu Sareen håber, at undersøgelsen vil skabe mere indsigt og viden om Syrienkrigerne.

- Jeg tror ikke, at det her et forbigående fænomen, og derfor er vi nødt til at finde ud af, hvem de er, og hvad deres baggrund er. Vi skal undersøge sagerne, så vi har et solidt vidensgrundlag, fordi det vil kvalificere vores arbejde fremover, siger minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold, Manu Sareen, som tog initiativ til undersøgelsen i efteråret.

Socialminister Manu Sareen. (Bild: Polfoto)

De 20 sager omfatter danskere i alderen 15-23 år, og i gennemgangen vil man i særlig grad fokusere på historikken omkring familieforhold, helbred, trivsel, underretninger, skoleforløb, eventuel kriminalitet, og samtidig vil man se på, om kommunens SSP-afdeling har været bekendt med personen.

PET: Mindst 50 Syrien-krigere er vendt hjem til Danmark
PET: Mindst 50 Syrien-krigere er vendt hjem til Danmark

- Det er gætværk, men man kan sagtens forestille sig, at sagerne viser, at der allerede var bekymrende tendelser i folkeskolen. Det kan også være, at et flertal af personerne er radikaliseret gennem nettet. Så er det klart, at vi skal skrue op for indsatserne på de områder, siger Manu Sareen til metroxpress..

Ankestyrelsens undersøgelse ventes færdig i løbet af foråret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx