18/05-14 12:38; Opdateret: 18/05-14 12:55

Skat om Løkke-sag: Vi har tavshedspligtSkat om Løkke-sag: Vi har tavshedspligt

Direktør for Skats indsatsafdelinger fastslår, at Skat ikke kan oplyse, om man vil rejse sag mod V-formand.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan risikere at få en henvendelse fra skattemyndigheder i sagen om Venstres køb af tøj og en ferierejse til partiformandens familie. Det vurderer skatteeksperter over for Ekstra Bladet.

Men danskerne skal ikke regne at få oplysninger om en eventuel skattesag. Venstre har gjort det klart, at man betragter spørgsmålet som en privatsag mellem Løkke og skattemyndighederne.

Medie: Venstres ledelse tæt på mistillid til Løkke
Medie: Venstres ledelse tæt på mistillid til Løkke

Støjberg om Løkkes rygning: Lars gik jo ikke 'balalaika'
Støjberg om Løkkes rygning: Lars gik jo ikke 'balalaika'

Direktøren for Skats indsatsafdelinger, Erling Andersen, understreger, at Skat har tavshedspligt i personsager.

Derfor vil Skat ikke oplyse, om man vil indlede en skattesag mod Lars Løkke Rasmussen, eller om man har rettet henvendelse til Venstres formand for at få oplysninger om, hvorvidt han har selvangivet frynsegoderne fra partiet.

- Jeg har absolut ingen kommentarer, når det drejer sig om personsager, siger Erling Andersen, der leder Skats kontrolsager af skattebetalinger.

Han henviser til, at skatteforvaltningslovens paragraf 17 fastslår, at Skat har ubetinget tavshedspligt i alt, hvad der berører personer og andre skatteydere som virksomheder.

- Lovgivningen er skruet sådan sammen, at det mellemværende, som borgere og virksomheder har med Skat, foregår i dyb fortrolighed, siger Erling Andersen til Ritzau.

Socialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferie
Socialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferie

Ekspert: Løkke skal betale skat af familiens flybilletter
Ekspert: Løkke skal betale skat af familiens flybilletter

Advokat Søren Aagaard, der er specialist i skatteret og skatteproces, har over for Ritzau vurderet, at Lars Løkke Rasmussen er forpligtet til at betale skat af de flybilletter, som partiet købte til Løkkes familie i forlængelse af et strategiseminar på den spanske ferieø Mallorca i 2011.

- Hvis der ikke er nogen forretningsmæssig eller erhvervsmæssig begrundelse for, at man tager ægtefælle og familie med, så beskatter man det hos Løkke. Det er ham, der skal sørge for at selvangive det, siger advokaten.

Venstre vil dog ikke oplyse, om Lars Løkke Rasmussen har selvangivet ferierejsen. Det er en privatsag mellem partiformanden og skattemyndighederne, lyder det.

I Ekstra Bladet vurderer flere skatteeksperter, at Lars Løkke Rasmussen ud over ferierejsen også er skattepligtig i forhold til de jakkesæt og skjorter for 152.000 kroner, som Venstres partikasse betalte for Løkke.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx