Af - 27/04-16 14:20

Livsstilsekspert: Derfor er det populært at have en dumbphoneLivsstilsekspert: Derfor er det populært at have en dumbphone

I stedet for at have smarte apps, internetforbindelse og kontant kontakt til vennerne er flere gået i fortiden. Flere er nemlig begyndt at bruge de såkaldte dumbphones.

Bildstrecke im Grossformat »

En nostalgisk tur gennem Nokias 2000'er bud på sjove, spøjse, skæve og fede mobiltelefoner. Mobiltelefoner, som vi i dag ville kalde dumbphones.

Ud med Messenger, Instagram og Snapchat - ind med almindelig SMS og opkald. Flere og flere vælger kompleks teknologi fra og simplicitet til ved at bruge dumbphones i stedet for smartphones.

Christiane Vejlø, livsstilsekspert og digital trendanalytiker hos Elektronista Media, genkender tendensen med at flere og flere bruger dumbphones.

- Vi er stadig i et umodent stadie, hvor vi kaster os over smartphonen og bruger den hæmningsløst. Dumbphonens stigende popularitet, er en modreaktion på netop den bølge af teknologi, som efterhånden fylder så meget i vores liv, siger Christiane Vejlø til metroxpress.

Din gamle mobil er guld værd for Nikolai
Din gamle mobil er guld værd for Nikolai

Hun påpeger, at på trods af modreaktionen vil dumbphones ikke afløse smartphonen - nærmere være et tilbehør til smartphonen.

- Der er situationer, hvor smartphonen er god at have ved hånden, og så er der situationer, hvor folk vælger dumbphonen. For eksempel når man skal ud og mødes med sine nære og kære, siger Christiane Vejlø.

Din gamle 'murstenstelefon' kan være guld værd
Din gamle 'murstenstelefon' kan være guld værd

Hun tilføjer, at hendes fornemmelse er, at det ikke kun er unge, der enten finder deres gamle dumbphone frem eller ligefrem køber en ny og dyrere af slagsen. Det er både dem, der ikke kan overskue komplekse smartphones og simpelthen bare folk, der ønsker mere nærvær i livet.

- Dumbphonen kan være et udmærket produkt til at minde os selv og hinanden om, at der stadig er noget, der hedder nærvær - som vi måske lidt kan glemme, siger Christiane Vejlø.

SMS-beskedens 'far' er død
SMS-beskedens 'far' er død

I det store galleri øverst kan du se nogle mere eller mindre kendte - og sjove og spøjse - dumbphones gennem tiden.

LÆS OGSÅ: Husk navnet: Nokia-mobiler hører nu til i historiebøgerne

LÆS OGSÅ: Denne telefon har 25 dages batterilevetid

LÆS OGSÅ: Fremtidsforsker: Apple eksisterer ikke om fem år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx