28/05-14 19:07

V: Manglende oplysninger om partistøtte var en fejlV: Manglende oplysninger om partistøtte var en fejl

Partiet var i tvivl, om oplysningerne skulle indberettes, fortæller Venstres partisekretær.

storybild

Venstres partisekretær Claus Richter (th) erkender, at partiet har undladt at indberette donation på 70.000 kroner. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Venstres partisekretær, Claus Richter, erkender overfor Ritzau, at partiet i 2012 modtog omkring 70.000 kroner i partistøtte fra minkavlernes selskab Kopenhagen Fur, som først blev indberettet i 2014.

Partiet var i tvivl om, hvorvidt beløbet skulle indberettes og rettede derfor henvendelse til Skat, der oplyste, at det var en fejl ikke at indberette det. Derpå indberettede Venstre partistøtten i et brev til Indenrigsministeriet den 20. maj i år.

Ifølge partistøttelovgivningen skal donorer, der giver over 20.000 kroner, ellers stå opført i regnskabet.

- Det er rigtigt, at vi i forbindelse med gennemgåelsen af regnskabet har spurgt ind til, hvad vi kunne betragte som partistøtte. I den forbindelse er der et beløb fra Kopenhagen Fur, som vi skulle indberette.

- Det er nogle spørgsmål, som vi har stillet til Skat tilbage i foråret. Vi blev opmærksomme på fejlen og har selv indberettet det til Indenrigsministereriet, som er den relevante myndighed, siger Claus Richter.

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

Tidligere er det kommet frem, at en del af regningen på 152.000 kroner for tøj til Venstres formand er blevet betalt af en sponsor.

- Hvordan kan der opstå tvivlsspørgsmål, når reglerne er så klare?

- Det kan der godt opstå tvivl om. Vi har stillet spørgsmål til Skat, hvor vi blev opmærksomme på det og har rodet bod på det, siger han.

- Er det Kopenhagen Fur, der har sponseret en del af Lars Løkkes garderobe på 152.000 kroner?

- Nej, Kopenhagen Fur har givet et bidrag til Venstre til valgkampsaktiviteter.

- Der er ikke tale om at skjule noget. Der er tale om, at vi har fundet ud af, at bidraget burde være indberettet. Det kommer lang tid før den sag, som Venstre har været genstand for de seneste to uger.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storkonflikt nærmer sig: Bryder...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
34-årig mand er død efter bus-ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx