Af - 13/08-14 09:23

Politisk chok over listeria-smitte på sygehusePolitisk chok over listeria-smitte på sygehuse

Kødpålæg fra den listeria-inficerede pålægsfabrik Jørn A. Rullepølser er blevet serveret på tre sygehuse i Region Sjælland. Fem tidligere patienter er efterfølgende døde af sygdommen.

storybild

Fem patienter fra Næstved sygehus og to andre hospitaler i Region Sjælland er døde af listeria. (Billede: Polfoto)

Fem af de tolv personer, som er døde af listeria efter at have spist kødpålæg fra Jørn A. Rullepølser, er muligvis blevet smittet, mens de var indlagt på sygehuset.

På sygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse og Næstved har patienterne fået serveret pålæg fra den inficerede fabrik. Og det vækker forfærdelse blandt politikerne i Region Sjælland, fortæller DR Sjælland.

Rullepølse mistænkes for at have kostet 12 danskere livet
Rullepølse mistænkes for at have kostet 12 danskere livet

- Det er jo ganske forfærdelig, når vores borgere, som er svækket, og når de bliver indlagt på vore sygehuse, bliver udsat for den slags, siger Socialdemokraternes frontfigur i Region Sjælland, Susanne Lundvald til DR Sjælland.

De smittede madvarer er efterfølgende blevet trukket tilbage, fortæller overlæge Jørgen Engberg fra Slagelse sygehus, der også står for maden til de to andre hospitaler, til DR Sjælland.

Rullepøse-direktør: Fødevare-regler er åndssvage
Rullepøse-direktør: Fødevare-regler er åndssvage

Han understreger samtidig, at det ikke er sikkert, om de afdøde patienter er blevet smittet på sygehusene eller på et tidspunkt, hvor de ikke var indlagte.

Alligevel vil både Socialdemokraterne og De Radikale i Region Sjælland have undersøgt, om sygehusenes egenkontrol er god nok.

Advarsel: Denne humus kan give dig blodforgiftning
Advarsel: Denne humus kan give dig blodforgiftning

- Sådan en situation må altid give den reaktion, at man er nødt til at kigge indad og sige: Er der noget, vi kan stramme op på. Det er ikke sikkert, vi kan, men vi bør kigge efter, siger Susanne Lundvald.

Coop tilbagekalder cous-cous efter bakteriefund
Coop tilbagekalder cous-cous efter bakteriefund

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx