Af - 15/06-16 13:17

Odense Zoo's største hun-giraf er blevet aflivetOdense Zoo's største hun-giraf er blevet aflivet

I dag onsdag den 15. juni måtte Odense Zoo sige farvel til den ni år gamle hun-giraf Kanga.

storybild

(Billede: Odense ZOO)

Giraffen, der var en af havens syv hunner, havde i længere tid været plaget af gigt, og på trods af mange undersøgelser og medicinering, besluttede Odense Zoo i samarbejde med dyrlægen, at Kanga ikke længere kunne leve et værdigt liv med den uhelbredelige gigtsygdom.

- Hun haltede og smerterne har sandsynligvis gjort, at hun isolerede sig fra flokken. Giraffen er flokdyr, og derfor viser hendes isolerende adfærd, at hun ikke trives mere, fortæller Nina Collatz, zoolog i Odense Zoo, i en pressemeddelelse.

En Giraf kan veje fra 800 – 2000 kg og med denne vægt kræves det, at benene fungerer fejlfrit og kan bære den tunge vægt.

Derfor blev Kanga, der kom til Danmark som to-årig, onsdag aflivet med et riffelskud gennem kraniet.

- Den metode bliver brugt, når dyrene bliver brugt til fodring efterfølgende, forklarer Nina Collatz til metroxpress.

Odense Zoo beskriver Kangas død som værdig, og Nina Collatz fortæller, at selvom man ikke kan undgå at knytte bånd til girafferne, så foregår aflivningen top-professionelt.

- Man får altid et særligt forhold til dyrene, men vi er også professionelle, så dyrepasserne er med hele vejen, når et dyr skal aflives.

Onsdag ved middagstid fik nogle af Odense Zoo’s rovdyr så lov til at smage helt friskt girafkød. Men giraffen vil også blive brugt til to forskningsprojekter, og dele af dens krop vil blive brugt i Odense Zoo’s formidlingsprojekter.

Kanga blev født i 2007 i Osnabrück zoo i Tyskland og flyttede til Odense Zooi 2009 – knap 2 år gammel. Hun har levet et godt giraf-liv i flokken af giraffer i Odense Zoo.
Hun har født tre kalve igennem årene, skriver den zoologiske have i en pressemeddelelse.

Hendes tre børn kan man stadig møde i Odense Zoo.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx