Af - 31/01-16 08:50

Fire flygtninge i arbejde, giver en million kroner til samfundetFire flygtninge i arbejde, giver en million kroner til samfundet

Hver gang en flygtning kommer i arbejde, er det en gevinst for samfundet.

storybild

(Billede: Dalhoff Casper)

Hver gang en flygtning kommer i arbejde, betyder det en nettogevinst for samfundet på ca. 230.000 kr.

Oven i det beløb kommer tillige en gevinst ved sparet boligstøtte og sparet tilskud til børnepasning, og det betyder, at kommer fire flygtninge i arbejde, giver det knap en million kroners forbedring af samfundsøkonomien, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Opgørelsen kommer få dage før det første møde i trepartsforhandlingerne og før et bebudet regeringsudspil om integration. Begge dele har til formål at finde nye veje til at skaffe titusinder af nytilkomne flygtninge ind på arbejdsmarkedet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udlandet er enig med Støjberg - vil også have en 'smykkelov'
Udlandet er enig med Støjberg - vil også have en 'smykkelov'

Kommer en flygtning i arbejde, sparer det danske samfund 110.000 kr. i integrationsydelse og udgifter til aktivering samt i et vist omfang til boligstøtte og tilskud til børnepasning. Samtidig vokser indtægterne til samfundet med 119.000 kr. i øgede indbetalinger i skat, moms og afgifter.

Alene i 2016 ventes det, at ca. 20.100 nytilkomne flygtninge i den erhvervsaktive alder begynder at få den offentlige integrationsydelse, og derfor er potentialet ved at få flygtninge flyttet over i job enorm, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen:

De seneste årtiers forsøg på at få flygtninge i arbejde har været katastrofalt ringe. Hvis ikke det lykkes nu, står vi med en akut trussel for velfærdssamfundet, for Danmarks økonomi og sammenhængskraft afhænger af, at vi finder nye veje til at få flygtningene ind på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: Migranter strømmer til Europa i stort tal

LÆS OGSÅ: Medie: Danmark overdriver udgifterne til asylsystemet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx