Af - 10/10-14 11:11

Bager dømt for at fyre sin svigermor: Skal betale 45.000 kr.Bager dømt for at fyre sin svigermor: Skal betale 45.000 kr.

En bager skal nu betale 45.000 kr. til sin tidligere svigermor for en usaglig opsigelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

En bager fra Randers må nu betale to måneders løn til sin tidligere svigermor, fordi han uberettiget fyrede hende fra sin bagerbutik.
Det har retten i Randers fastslået.

Svigermoren havde i mange år været ansat hos bageren og hjulpet til i butikken og med det rent administrative, men tilbage i februar blev bageren skilt fra sin kone - efter at han havde haft en affære med en anden kvinde i bagerbutikken.

McDonald’s i pinlig fyrings-sag: Må betale erstatning
McDonald’s i pinlig fyrings-sag: Må betale erstatning

Svigermoren var nu ex-svigermor, og to uger efter skilsmissen valgte bageren at fyre sin nu tidligere svigermor med henvisning til dårlig økonomi i bagerbutikken.
Men den forklaring købte ex-svigermoren ikke, og hun gik derfor til sin fagforening, Krifa, som kørte sagen og vandt i byretten i Randers.

- Vi forsøgte at fremlægge dokumentation for, at begrundelsen for opsigelsen ikke holdt vand, fordi de ansatte hos bageren efter fyringen gik op i tid, og samtidig tydede meget på, at butikken havde ansat en ny, fortæller advokat i Krifa, Jane Kjær Klausen, som kørte sagen.

Gravid får stor erstatning efter fyring
Gravid får stor erstatning efter fyring

Dommeren var enig i, at opsigelsen var usaglig, og bageren blev derfor dømt til at skulle betale 2 måneders løn til ex-svigermoren som godtgørelse, hvilket svarer til ca. 45.000 kr.
Bageren har ikke anket dommen.

- Retten har givet os ret i, at det ikke er sagligt at fyre sin svigermor, fordi man skal skilles fra sin kone. I denne sag er svigermoren blevet straffet for at være svigermor, siger advokat Jane Kjær Klausen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx